Siema. Szukam auta do ceny 17tys. + ewentualne opłaty.
do tej pory jeździłem (i jeżdżę) audi a4 1.8 z 1996roku - Super auto polecam każdemu, ale niestety mój egz. ma niedzieloną tylną kanapę co jest mi tak bardzo potrzebne.
Moje wymagania: sedan (ew. liftback), klimatyzacja (najlepiej climatronic), pełna elektryka, oczywiście wspomaganie, kilka jaśków, KONIECZNIE DIESEL (2.0, 1.9)(TDI,TDDI i inne) Z bajerów:podłokietnik (najlepiej 2 - z przodu i z tyłu), jakaś skóra albo półskóra.
mam 19lat ale nie patrzcie na wiek - moje pierwsze auto to a4 i przysięgam, że nigdzie nie jest obite.
myślałem o:
*Ford mondeo - super wygląda, fajnie się jeździ, ale na razie mało o nim wiem (prosiłbym o pełniejszą charakterystykę - jak silniki TDDI TDCI, jakie spalanie, jak z mechaniką, jak z blachą, w jakich cenach części - dosłownie wszystko !
* kolejne audi a4 1.9TDI 110KM - przyzwyczajenie do marki (?)
* peugeot 307 2.0 HDI lub 1.6 HDI - nie jestem rajdowcem, jeżdżę gł. po mieście, jeśli w trasę to około 500km w jedną stronę także ma być ekonomicznie, a nie szybko ! (do 180na budziku starczy hehe)
moje zastrzeżenia..
japońce raczej odpadają - jak się zaczynają sypać to już na maxa, części drogie, a ja nie mam na to kasy (patrz wiek.)
szwedzi robią ładne auta, ale te po 2005roku, a budżet mi na taki nie pozwala.
niemcy robią na mnie duże wrażenie
![Smile :)]()
- VW, Audi, opel (mniejsze!)
bardzo proszę o wskazanie jakiegoś faworyta z mojej ruchomej listy, krótką charakterystykę każdego z w/w aut, ceny oraz jakieś swoje propozycje dla mnie, również z kilkoma plusami i minusami.
Temat wyczerpujący, także proszę o naprawdę sensowne składne wypowiedzi, nie brzdęki w klawiaturę
pozdrawiam, szerokości !