Twardy orzech do zgryzienia czyli auto do 17tys.

09 Kwi 2010, 19:31

Siema. Szukam auta do ceny 17tys. + ewentualne opłaty.

do tej pory jeździłem (i jeżdżę) audi a4 1.8 z 1996roku - Super auto polecam każdemu, ale niestety mój egz. ma niedzieloną tylną kanapę co jest mi tak bardzo potrzebne.

Moje wymagania: sedan (ew. liftback), klimatyzacja (najlepiej climatronic), pełna elektryka, oczywiście wspomaganie, kilka jaśków, KONIECZNIE DIESEL (2.0, 1.9)(TDI,TDDI i inne) Z bajerów:podłokietnik (najlepiej 2 - z przodu i z tyłu), jakaś skóra albo półskóra.

mam 19lat ale nie patrzcie na wiek - moje pierwsze auto to a4 i przysięgam, że nigdzie nie jest obite.

myślałem o:
*Ford mondeo - super wygląda, fajnie się jeździ, ale na razie mało o nim wiem (prosiłbym o pełniejszą charakterystykę - jak silniki TDDI TDCI, jakie spalanie, jak z mechaniką, jak z blachą, w jakich cenach części - dosłownie wszystko !
* kolejne audi a4 1.9TDI 110KM - przyzwyczajenie do marki (?)
* peugeot 307 2.0 HDI lub 1.6 HDI - nie jestem rajdowcem, jeżdżę gł. po mieście, jeśli w trasę to około 500km w jedną stronę także ma być ekonomicznie, a nie szybko ! (do 180na budziku starczy hehe)

moje zastrzeżenia..
japońce raczej odpadają - jak się zaczynają sypać to już na maxa, części drogie, a ja nie mam na to kasy (patrz wiek.)
szwedzi robią ładne auta, ale te po 2005roku, a budżet mi na taki nie pozwala.
niemcy robią na mnie duże wrażenie :) - VW, Audi, opel (mniejsze!)

bardzo proszę o wskazanie jakiegoś faworyta z mojej ruchomej listy, krótką charakterystykę każdego z w/w aut, ceny oraz jakieś swoje propozycje dla mnie, również z kilkoma plusami i minusami.

Temat wyczerpujący, także proszę o naprawdę sensowne składne wypowiedzi, nie brzdęki w klawiaturę :)

pozdrawiam, szerokości !
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

10 Kwi 2010, 14:36

kup sobie na allegro dzieloną kanapę jak Ci audi odpowiada
kla
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

10 Kwi 2010, 14:56

jak można mieć przyzwyczajenie do marki w wieku 19 lat?(chyba że chodzi o auto taty)!
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

10 Kwi 2010, 17:53

przez niecały rok zdążyłem zrobić prawie 20tysięcy km. Łącznie przesiedziałem w tym samochodzie jakieś 3miesiące, jeździłem różnymi drogami, a ten samochód nigdy mnie nie zawiódł.
Jest poprostu za stary, a opcja kupna dzielonej kanapy nie wchodzi w grę.

Tak kolego, w wieku 19lat można się przyzwyczaić do marki, jeśli tego nie pojmujesz to już Twój problem i wiesz? - zostawię Cię z nim.

W dodatku w 100% uważam, że jest to najlepszy samochód dla początkującego, ROZSĄDNEGO kierowcy !

Moje pytania, prośby są aktualne !

Miejscowość: Łódź
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Funkcja automatycznej jazdy w korkach Audi AI
    Prezentując funkcję automatycznej jazdy w korkach Audi AI, cztery pierścienie pokazały pierwszy na świecie system umożliwiający zautomatyzowaną jazdę na poziomie 3. Podczas jazdy w korku lub w powolnym ruchu na autostradzie, ...