Twardy Pedał hamulca

27 Cze 2017, 00:10

Witam powiem na początku że nie znalazłem podobnego tematu ani na tym forum i na innych również. Sprawa ma sie tak wymieniałem klocki tarcze z tyłu byłem zmuszony powyciągać tłoczki przez sparciałe uszczelki w celu ich wymiany to też trochę płynu ubyło nie jestem przekonany czy na tyle by zapowietrzyc cały układ jaką pompe abs'u czy coś bo teraz tak poskładane do kupy wszystko odpowietrzony tył prawy potem lewy płyn w zbiorniczku pod MAX aa pedał hamulca twardy jak diabli skuteczność hamulców gorsza niż przed wymianą tylnich tarcz i klocków każdy mechanik mówi że to serwo bo pedał twardy ale przez moją ingerencją wszystko było dobrze aa serva nie dotykałem to samo z siebie nie padło teraz pytanie czy jechać do mechanika i naprowadzic go by odpowietrzył kompletnie cały układ czy według was to servo
dzulinio
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 07 2013
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A3 8L TDI
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

27 Cze 2017, 09:17

Sprawdż szczelność przewodu między serwem a pompą podciśnieniową.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

27 Cze 2017, 11:47

Jak przewód będzie szczelny tak jak wyżej kolega prosi o sprawdzenie to warto pojechać na wymianę całego płynu w układzie tam gdzie mają urządzenie ciśnieniowe do tego wtedy będziesz pewien że układ nie jest zapowietrzony, a płyn hamulcowy warto raz na dwa, trzy lata wymieniać w całym układzie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

27 Cze 2017, 12:11

dzulinio napisał(a):odpowietrzony tył prawy potem lewy płyn w zbiorniczku pod MAX aa pedał hamulca twardy jak diabli skuteczność hamulców gorsza niż przed wymianą
musisz odpowietrzyc caly uklad a nie tylko tył. Wyciagales tłoczki to Ci sie zapowietrzyl uklad albo gdzies jest nieszczelnosc na przewodach.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zabici bez zaiętych pasów
    Aż 50% ofiar śmiertelnych na autostradach w Austrii, a ponad 60% w Belgii nie miało zapiętych pasów w momencie wypadku. Pasy bezpieczeństwa są efektywnym elementem dającym kierowcy i pasażerom bezpieczeństwo podczas ...