REKLAMA
Czy moglibyście powiedzieć mi coś o samochodzie UAZ 452: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Auto zainteresowało mnie, ze względu na rozmiary, cene, wyglad ''ogórka'' i terenowe zawieszenie. Poza tym jak wojskowe to chyba solidne Wydaje się w sam raz dla obieżyświata. Niestety nie posiadam o nim zbyt wielu informacji, poza tym że v-max to ok 100 na godzine (ale do turystyki szybkie auto mi nie potrzebne). W środku może piękny nie jest, ale to akurat nie ważne, poza tym byłbym w stanie włożyć nawet nieco kasy wykończenie wnętrza czy udogodnienia takie jak klima itp.
Czy wiecie może, jakie ten samochód ma wady i słabe strony? Jakie mają silniki, czy są niezawodne? Ile palą? Z jakimi innymi problemami i niedogodnościami muszę się liczyć?
Jeszcze zastanawiam sie nad T3 syncro. Wiem, że bardziej ekonomiczny, ale nie wiem który jest bardziej niezawodny?
Mój plan jest taki:
Planuję kupić jakieś auto typu dostawczak, długie ale z terenowym zawieszeniem 4x4, które poradzi sobie w każdym terenie. Miejsca siedzące dla 4 osób z przodu. Z tyłu zamierzam umieścić 4 łóżka - kozetki takie wąskie 55 cm, mają one mniej więcej 180 cm długosci i składany zagłówek, czyli możnaby go podnosić w razie konieczności. Wspawam z tyłu metalową ramę we wnętrze auta i do niej przymocuję 2 kozetki po skróceniu nóżek będą 30 cm nad ziemią, pod nimi zostanie przestrzeń bagażowa. Kolejne dwie przyspawam do ramy nad nimi i dorobię drabinki - w sumie wyjdą 4 łóżka piętrowe. Do tego na zamówienie demontowalne kraty na szyby i systemy alarmowe, gdyby ktoś się kręcił w pobliżu - zamierzam mieć auto w którym będę mógł spać na dziko nawet krajach niebezpiecznych, abym mógł spać w środku bez lęku i w razie czego odjechać.
Jednak potrzebuję jak najlepszej i w miarę komfortowej i nie zawodnej bazy:D Help me plz