Uaz awaryjny?

13 Maj 2010, 21:52

Witam, chciałem się dowiedzieć jak to w końcu jest z uazami (chodzi mi o stare modele) jaki model polecacie. I dlaczego większość pisze że są to auta bardzo awaryjne, że więcej stoją w garażu jak jeżdżą. Jeżeli się popsują to co najczęściej, czy jest to trudne do naprawienia i czy są to drogie części? Jeżeli wiecie to napiszcie też ile spala przeciętnie i czy opłaca się montować instalacje gazową jeżeli tak to jaką? Chciałbym po prostu dowiedzieć się jak najwięcej bo przymierzam się do zakupu. Podoba mi się to auto i jest w nim coś takiego co przykuwa moją uwagę.

Pozdrawiam
kathos
Nowicjusz

Miejscowość: Rumia

13 Maj 2010, 23:04

UAZ to jest klasyk, to już powoli nie jest auto do katowania w tereni,
awaryjność jest wpisana w ten samochód od wyjazdu z fabryki a to ze względu na części wykonane z wysokiej jakości prasowanego kociego gówna :mrgreen: w cenie adekwatnej do jakości :mrgreen:
auto skonstruowane dla wojska (desant) nie miało robić wielkich przebiegów, miało być tanie i proste i takie właśnie jest, w tym wypadku powiedzenie jak dbasz tak masz jest bardzo na miejscu, jeśli naprawy w terminie, części oryginalne rosyjskie (a nie ukraińskie), kasowanie luzów w mostach przynajmniej raz w roku, to autko potrafi śmigać dość długo bez awarii,
spalanie ile wlejesz tyle spali, poniżej 16 nie schodzi, LPG w zasadzie każde :D instalacja nawet z kuchenki gazowej sie nadaje (nawet jeden taki wynalazek był i auto jeździło :mrgreen: ) ogólnie silnik 2,5 litra na gaźniku przyjmie każdą instalacje,

mam nadzieje że zdajesz sobie sprawe że w zasadzie posiadanie UAZa to jeden wieczny remont ;) z krótkimi przerwami na topienie sprzęta :mrgreen: co też ma swój urok ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...