UAZ problem z pedałem gazu

07 Gru 2019, 18:25

Witam mam problem z UAZ-em 469B a dokładnie coś się porobiło a mianowicie gdy nacisnę pedał gazu to nic się nie dzieje a jak go uniosę to gazik zachowuje się tak jakbym dodawał mu gazu. Pomóżcie jak ustawić to cięgno żeby dodawać gazu gdy się naciśnie pedał
Karpik1991
Obserwowany

• 08 Gru 2019, 10:40

Sprawdź dokładnie linkę od gazu i to jaki ona przebiega aż do gaźnika no i samo podłączenie przy pedale gazu. Tu raczej obstawiam jakiś problem przy samym pedale gazu gdzie jest podłączona ta linka i działa ona w drugą stronę czyli podnosząc pedał ciągniesz ją, a powinno być tak że ciągniesz wciskając pedał.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - oszałamiający design
      "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...
      Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
      Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...