UAZ

24 Lis 2010, 11:47

Pocieszny ale to ma być do ściganek więcej, coś al'a stare RMPSTy a nie to co teraz :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

24 Lis 2010, 13:48

jak stare RMPST to duża Vka w benzynie, mocne szybkie mosty, zawiecha w cenie reszty auta i klatka :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Lis 2010, 18:11

No dobra KJST :mrgreen: w sumie źle to nie wygląda, rama UAZ, silnik, skrzynka BMW 211KM, klatke sie wykmini tylko te mosty...lepsze był by od Patrola tył od Y61 a przód od Y60... i ścigać się już można. W tamtym roku przyjechał do nas powycinany UAZ (seryjne mosty na resorach) z silnikiem V8 Audi i tylko Bystry go swoim Wranglem objechał (z identycznym motorem), a jeszcze dwie po RMPSTówki były :mrgreen:
Jogi4x4
Stały forumowicz

25 Lis 2010, 11:35

do afganów jak zapakujesz wzmocnione beechy to pojeździsz nawet większą gumą.. tylko koszt jest duży :mrgreen:
po co tak kombinować z mostami od patrola Y60/Y61?? komplet od Y61 (zwłaszcza przód jest mocniejszy niż Y60) i jazda ;) ale w sumie to jak stryjenka woli ;) znam gościa co niezmotanym gazem na seryjnym silniku objechał połowe przeprawowych zmot :wink: więc wiesz to jakie masz auto jeszcze o niczym nie znaczy :wink:
a co do budowy to zależy czy to ma być wytrzymałe, lekkie czy zrywne i szybkie :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

25 Lis 2010, 12:52

Te mosty to zwykłe nie Afgany tylko żę na springu i z tarczami. Ja miałem okazję startować 2 razy jako pilot tego http://rmpst.org/galeria/2008/runda3/20 ... CT0949.JPG tylko że z nowym włascicielem. To jest rama z Rendża +10" silnik i skrzynia BMW 850 V12 5.0 300KM, tylny most Y61 z LSD, przód Y60 i takie tam pierdoły. Wczesniej tez trochę z konstruktorem i właścicielem rozmawiałem, i dlatego są mosty od dwóch innch Parchów ponieważ Y61 tył dla stabilności ponieważ jest szerszy a przód z Y60 żeby lepiej skręcał z racji mniejszej szerokości. Tutaj kumpel chce zrobić wersję taką niskobudżetową...rama UAZ, mosty UAZ na sprężynie i tarczy, motor i skrzynia 3.5l BMW R6 211KM tylko jak z wytrzymałością UAZowskich mostów...
Jogi4x4
Stały forumowicz

27 Lis 2010, 17:35

Witam jestem nowy na forum mam pytanie do was jako bardziej doświadczonych w tym temacie kupilem LUAZA i chciałbym mu podnieść zawieszeniem jakie części muszę kupić do tego zabiegu ,Dziękuje z góry.
zuzik
Nowicjusz

Miejscowość: MIELEC

27 Lis 2010, 20:11

raczej zrobić nie kupić ;)
będziesz miał problem z tym autkiem, chcąc kupić coś do niego, nie ma nic gotowego
pocieszny
Forumowicz VIP

28 Lis 2010, 10:16

LUAZ to się bardziej chyba nadaje na doprowadzenie do stanu fabrycznego i wyjazdy na zloty? :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

28 Lis 2010, 10:38

na pewno ŁuAZ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81uAZ
jak tak to najpierw zmień silnik bo największy jaki był produkowany to 1100cm i 53KM więc w dużych oponkach będziesz miał problemy z ruszeniem pod góre ;)
Sikora95
Początkujący

Auto: Nie mam

28 Lis 2010, 12:48

No chyba wie co ma :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

28 Lis 2010, 19:19

wiem co musisz zrobic, przy silniku nic nie rób w końcu to potęga ;) podwyższ go troche i załóż te oponki będą w sam raz
[link do oferty na Allegro wygasł]
:lol:
Sikora95
Początkujący

28 Lis 2010, 20:56

Sikorko, widac Twój sposób myślenia...pewnie nie wiesz więc Ci powiem, w terenie moc nie jest najważniejszym czynnikiem wpływającym na osiagi pojazdu :wink: a do tego LuAZ jak każda terenówka ma reduktor :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

29 Lis 2010, 16:01

może i sie myle ale jak zobaczyłem zdjęcia tych opon to pomyślałem że 53 kucyki tego nie uciągną no chyba że po płaskim ale skoro tak mówisz...
Sikora95
Początkujący

29 Lis 2010, 17:46

Patrole K160 (SD33) jakoś 35" targają , SJ410 który ma silnik ok. 1.0 31" też pociągnie :wink:
Jogi4x4
Stały forumowicz

23 Sty 2011, 21:29

Witam

Chciałbym kupić samochód terenowy który służył by mi do jazdy po lasach i raczej łatwym terenie (czasem po piachu). Zależy mi by samochód miał charakter (wygląd) wojskowy gdyż ma być wykorzystywany jako transport w rozgrywkach ASG (coś jak paintball). Szukam auta taniego (5-7 tyś) i w miarę bezawaryjnego. Uaz przykuł moją uwagę ze względu na swój wygląd oraz cenę. I tutaj kilka pytań do WAS:

-Jaki samochód byście mi polecili.
-Jeśli UAZ to czy benzyna, benzyna+LPG czy diesel. Ten ostatni (jak czytałem) lepiej zachowuje się w terenie.
-Czy uaz ma demontowany dach (zależało by mi na takiej opcji by można załadować kilku ludzi na stojąco) ale fajnie by było by na głowę też nie padało i chyba tutaj najlepszym patentem była by plandeka (chyba sam sobie odpowiedziałem na pytanie)
-Jestem ze śląska znacie jakiś fachowców którzy by w razie czego umieli naprawić usterkę mechaniczną (sam maksymalnie zrobię elektrykę i blacharkę)
-Jest ktoś ze śląska lub zagłębia kto mógł by mi wskazać jakaś osobę autosalon itp. gdzie można zakupić takie auto (chodzi o to że wolał bym kupić u kogoś kto potem mógł by mi pomóc przy awarii)
- Może jakiś inny samochód wojskowy byście polecili niestety ograniczeniem jest cena :/

Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.
LUK ASF
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec