Ubezpieczanie OC na 30 dni na samochód z zagranicy.

27 Lut 2020, 04:05

Witam,
Przymierzam się do kupna pierwszego samochodu. Wiele razy przy autach na niemieckich tablicach sprzedawca, który pewnie jest pewnie komisem piszę, że istnieję możliwość wystawienie ubezpieczenia na 30 dni i powrót na kołach. Jak to wygląda w praktyce, przed popisaniem umowy handlarz dzwoni do ubezpieczalni i wykupuję OC na swoje dane czy moje? Gdy sprawdzam ten samochód na przykład na dzień dzisiejszy na stronie ufg.pl widnieję informacja, że pojazd nie posiada OC, a z tego co kojarzę weszły teraz przepisy, że zarejestrowane auto na placu w komisie musi posiadać ubezpieczenie. Może ktoś bardziej obeznany w temacie mi wyjaśnić? :)
Incase
Obserwowany

28 Lut 2020, 21:28

wszystko robi się Online, nigdzie się nie dzwoni :lol: tyle Mogę Ci napisać. Ja np. mam umowę z kilkoma TU które mają stricte takie ubezpieczenia w Ofercie. A jak to działa w praktyce, jak będziesz kupował auto to sprzedawca zapewne wszystko Ci wyjaśni. :mrgreen:
Raczej wątpię żeby ktoś kto prowadzi taki biznes się bardzo rozpisywał w tym temacie.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ospały i senny za kierownicą
    Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...