Ubezpieczenie niezarejestrowanego klasyka(konieczna renowacja)...

08 Sty 2022, 13:54

Witam, mam dość nietypowe pytanie.
Otóż jestem właścicielem klasyka, który wymaga renowacji. Auto nie jest w tragicznym stanie, ale nie przejdzie ani przeglądy a w związku z tym nie mogę go zarejestrować.
Za pół roku mam umówioną wizytę z mechanikiem w sprawie renowacji. Firma jednak jest oddalona o 4 godziny jazdy z mojego miasta...

Zastanawiałem się czy jest jakaś forma ubezpieczenia, która mogła by ubezpieczyć pojazd w takiej sytuacji od ewentualnej kradzieży?
ffar
Nowicjusz

08 Sty 2022, 17:22

ffar napisał(a):Zastanawiałem się czy jest jakaś forma ubezpieczenia, która mogła by ubezpieczyć pojazd w takiej sytuacji od ewentualnej kradzieży?
oczywiście tylko nie bedzie to oc a ub mienia ruchomego
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda pod prąd! Jak reagować na takie zachowanie?
    Choć jazda pod prąd nie należy do najczęstszych przyczyn wypadków, to jej skutki bywają bardzo poważne, ponieważ może ona prowadzić do zderzenia czołowego. Czasem jazda niezgodnie z kierunkiem ruchu bywa efektem nieuwagi, ...
    Skrzynia automatyczna DSG w Volkswagen
    Czym jest wspomniane wyżej DSG? Przekładnia automatyczna tego typu, czyli dwusprzęgłowa, to konstrukcja inna niż klasyczny automat. Zamiast konwertera momentu obrotowego, który pracuje w poślizgu, wyposażono ją w zestaw ...