Ubezpieczenie oc , a zmiana adresu

11 Maj 2011, 08:56

Witam - proszę o radę - czy muszę obawiać się rekalkulacji ubezpieczenia jeżeli zmieniłem adres zamieszkania- wszystko zgłoszone , nowy dowód rejestracyjny , prawo jazdy , tablice , natomiast nie zgłosiłem ubezpieczycielowi zmiany adresu. Czy jest możliwość dojeżdżenia na ubezpieczeniu z poprzedniego miejsca zamieszkania do końca ubezpieczenia. Obawiam się , że teraz stawkę dostanę większą , ponieważ jest to duże miasto.
arturo13
Nowicjusz

11 Maj 2011, 22:46

arturo13 napisał(a): Czy jest możliwość dojeżdżenia na ubezpieczeniu z poprzedniego miejsca zamieszkania do końca ubezpieczenia.

Umowę masz zawartą na rok więc nikt Ci juz nie bedzie w tym czasie zmieniał wysokości stawki do zapłaty.Mozesz śmiało dojezdzic do końca okresu na tym uezpieczeniu.Przeciez OC dotyczy pojazdu a nie adresu zamieszkania...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Maj 2011, 17:00

Dzięki za odpowiedź.............w międzyczasie dzwoniłem do 2 agencji warty i uzyskałem takie same informacje-......Jeżeli zrobią aneks do umowy , to mogą też zrobić rekalkulacje , natomiast jeżeli będę jeździł do końca umowy i ewentualnie później będę chciał kontynuować ubezpieczenie , to wtedy nowa umowa i wszystko spokojnie bez rekalkulacji..................Mam nadzieję , że tak będzie................
arturo13
Nowicjusz

18 Maj 2011, 13:51

Będzie na pewno, prawo nie działa wstecz, więc co już podpisałeś to jest obowiązujące.
kingiko
Początkujący

Miejscowość: warszawa

18 Maj 2011, 23:12

Jeszcze raz dzięki..........................
arturo13
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Smog w samochodzie - czy to możliwe?
    Wielu kierowców sądzi, że osoby poruszające się samochodem są w mniejszym stopniu narażone na szkodliwe działanie zanieczyszczeń powietrza niż rowerzyści czy piesi. Tymczasem kierowcy nie mogą lekceważyć problemu smogu, ...