Ubezpieczenie OC dla młodego kierowcy

31 Paź 2008, 13:23

A czy słyszeliście może coś na temat ubezpieczenia samochodów sprowadzanych z USA? Czy w Link4 to się opłaca?
Autostrada do nieba
wydech
Nowicjusz

31 Paź 2008, 20:01

on_24 napisał(a):taaaaaaaa ijeszcze napisz ile mu prowizji wybuliles....z kalkulatorow na twoim miejscu tez bym nie korzystal bo raz pokazuja to drugi raz tamto a placi sie i tak inna kwote. lepiej jest dzwonic i pytac. skorzystaj z tych przez telefon oni potrafia zachecic cena, moj znajomy ubezpieczal niedawno meganke z 2000r., bral samo OC wiec polecial na cene, najtaniej wyszlo mu w link4, tj pisalem oni tez maja chyba zwyzke za wiek najkrocej. zadzwon do nich to sie przekonasz.

Byłem również u kilku ubezpieczycieli osobiscie i każdy mi wyliczał owiele wiekszą cenę (Warta ok 2500zł za samochód warty 4500) więć nie obchodzi mnie czy ten agent wział se prowizjii 10% czy 50% obchodzi mnie to że zapłaciłem w porównaniu z innymi firmami trochę mniej. Aha i jak dzwoniłem do PTU to tez mi naliczyli więcej wiec agenci maja znizi w zaprzyjaźnionych firmach.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

31 Paź 2008, 20:13

no spoko ten argument do mnie trafia:) wiadomo trzeba sprawdzac i wybierac opcje ktora jest najtansza, tak sie tylko zastanawiam sprawdzales wszystkich czy trafiles tylko do warty, bo wiesz inni mogli byc tansi....
on_24
Początkujący

01 Lis 2008, 13:55

a ja mam 25 lat skonczone, 4 lata prawko, i to jest moj pierwszy samochod, a i nie wiem czy tarifikuje sie w polsce ze to jest samochod sportowy?
GDZIE NAJLEPIEJ WYKUPIC OC??? (NAJTANIEJ)
simonuk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

01 Lis 2008, 15:52

@on 24
sprawdzales wszystkich czy trafiles tylko do warty, bo wiesz inni mogli byc tansi....

Byłem również u kilku ubezpieczycieli osobiscie i każdy mi wyliczał owiele wiekszą cenę

Naucz sie czytać ze zrozumieniem.
Nie wiem jaki masz problem, ja se znalazłem dosć korzystne ubezpieczenie OC jak na moją sytuacje ze zniżkami i jestem z tego zadowolony i polecam swojego ubezpieczyciela dła michała bo jest w podobnej sytuacji a ty podważasz moje zdanie.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

03 Lis 2008, 21:42

ja nie mam zadnego problemu, po prostu ktos pyta to staram sie pomoc, moj blad nie przeczytalem dokladnie tego co napisales....ale co do tego OC, to i tak moja rada dla kolegi jest taka zeby sam podzwonil i popytal bo kazdemu moze wyjsc zupelnie inna cena, to ze ty miales najtaniej w warcie to wcale nie znaczy ze on bedzie mial taniej np w jakims direkcie.....
on_24
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...

10 Sie 2009, 00:16

ja mam w Link4 mam samochód nissan sunny 2.0 diesel kombi w link4 wyliczyli mi 1600 zł składkę OC wiec według mnie to nie jest wcale najtaniej mam prawo jazdy od stycznia 2009 i mam 1 pojazd na siebie jeżeli ktoś zna firmę z ubezpieczeniem tańszym niż mam teraz to dajcie znac pod numer tel 506 853 656 z góry dziękuje POZDROWIENIA :lol:
lordu4
Nowicjusz

Miejscowość: radomsko

22 Paź 2009, 23:49

Dla młodego kierowcy najlepszym wyjściem będzie towarzystwo które najkrócej daje zwyżki za wiek. Ta granica np. w link4 znajduje się w wieku 24 lat, w większości towarzystw w wieku 25 lat, a niektóre ubezpieczalnie mają tą granicę nawet w wieku 26-27 lat. Wybór powinien być chyba oczywisty- tam gdzie ta granica jest najniższa.
ribeiro
Początkujący

Miejscowość: zewsząd

23 Paź 2009, 18:26

do 1900cm3 ile w przyblizeniu zaplace? mam prawko rok.ubezpieczam Vw Passat kombi 93rok wiek kierowcy 19 lat
malzoni
Nowicjusz

28 Cze 2010, 20:21

Dla młodej osoby tym bardziej może się przydać karta pomoc, brak doświadczenia może nas w niektórych sytuacjach zgubić.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

12 Lip 2010, 22:32

Ta karta pzu pomoc jest ciekawą alternatywą dla AC. A dla młodego kierowcy to dobre rozwiązanie, bo w razie czegoś np. holowanie i naprawę ubezpieczyciel bierze na siebie. Nawet jak gdzieś utkniemy w szczerym polu, to nam dowiozą np. potrzebne leki. I zapłacimy tylko za te leki, a nie za transport.
micolay
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

15 Lip 2010, 15:13

To takie mini Assistance a jak wszyscy kierowcy wiedzą że AC dla nowego auta nie jest czymś zbędnym.
griff
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

15 Lip 2010, 18:01

Taka karta to dobra rzecz dla młodego kierowcy, kiedy jazda jest jeszcze niepewna i można gdzieś utknąć na drodze. Nie dość, że przyślą fachowca, to mogą podrzucić np. jakieś leki, jeżeli ktoś ich potrzebuje. I oczywiście nie płaci się za dowóz.
micolay
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

24 Gru 2017, 21:48

Nie ma czegoś takiego jak uniwersalna najlepsza oferta dla młodego kierowcy. Ubezpieczalnie mają jakieś swoje standardy którymi się kierują osoba mieszkająca w mieście do 20 tys będzie miała lepszą ofertę tutaj, a w takim do 50 tys gdzie indziej. Najlepiej wejść sobie na jakąś porównywarkę tego typu i zrobić porównanie ofert, najlepszą ofertę można od razu zakupić za pośrednictwem strony.

Na pewno czasy - tanio - szczególnie dla młodych kierowców już się zakończyły.
DooD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,8 20V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna