REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Fellunio napisał(a):-Czy osoba jako druga(drugi użytkownik pojazdu) w polisie ubezpieczeniowej nabiera również zniżek?
-Jeśli ja jako drugi kierowca w polisie ubezpieczeniowej spowoduje jakąś kolizję to czy właściciel polisy traci jakieś zniżki, jeśli tak to ile? Zakładając, że ja nie posiadam żadnych zniżek, a właściciel polisy ma 60% zniżki.
Nie. Owszem samochód który będzie miał jednego nowego kierowcę i doświadczonego kierowcę będzie na to auto zniżka.
Jednak jeżeli Ty chciałbyś kupić drugi samochód i zarejestrować go tylko na siebie to nie masz na niego żadnych zniżek.
Maki napisał(a):Zarejestruj na kogoś kto ma więcej niż 25lat. Dużo w tedy zaoszczędzisz.
Maki napisał(a):Nie. Owszem samochód który będzie miał jednego nowego kierowcę i doświadczonego kierowcę będzie na to auto zniżka.
Jednak jeżeli Ty chciałbyś kupić drugi samochód i zarejestrować go tylko na siebie to nie masz na niego żadnych zniżek.
Tylko zniżki nie są na samochód tylko na osobę.
Tak, ale kupując dwa auta Opla i Audi i rejestrując Opla na siebie i np. na ojca będzie zniżka ok. 50-60%. Ale Ty jak osoba młoda rejestrując Audi tylko na siebie będzie płacił normalne zwyżki, mimo, iż na Opla masz zniżkę.
No wiem, o co chodzi i właśnie tak planuje zrobić, bo na mnie samego to są kosmiczne ceny, najlepiej jest właśnie ze współwłaścicielem, ale wtedy ryzyko utraty zniżek jest w razie jakieś kolizji/wypadku.
Maki napisał(a):A jeszcze taniej to by wyszło jak byś wcale na siebie nie rejestrował tylko na osobę powyżej 25lat.