Ubezpieczenie OC

10 Lis 2008, 23:29

:) Witam serdecznie. Jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję, że trafiłam w odpowiednie miejsce. Kupiłam sobie Land Rovera Discovery i nie wiem jaką wybrać firmę ubezpieczeniową :( Firm ubezpieczeniowych jest mnóstwo i właściwie są drogie. Może ktoś z Was polecić dobrą i nie drogą. Byłam w PZU ale tam obliczyli mi przy 20 % zniżce ( na tyle mogę liczyć po ubezpieczeniu innego auta, które poszło na złom ) na kwotę 1200 zł. Proszę o dobre rady :)
ina
Nowicjusz

0

12 Lis 2008, 15:32

sprawdź liberty direct

jestem w podobnej sytuacji, rok temu skorzystałem z PZU bo mogłem sobie jeździć na moich tablicach tyle że zagranicznych przez 30 dni, no i dali 20% zniżki dla aut importowanych. W tym roku zniżka się kończy, dostanę co najwyżej 10% za bezszkodowość, czyli w praktyce zapłacę 10% więcej. Z tych wszystkich ofert które przejrzałem dla silnika powyżej 2,5L najtaniej wychodzi w liberty, allianz wychodził kilkadziesiąt zł więcej. Ostatnio były reklamy CU direct i mówili, że do AC, OC za 1 zł ale miałem coś kłopoty z tą stroną www.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
0

12 Lis 2008, 23:00

Najlepiej to poświęć 1 wolny dzień, i pochodź po firmach ubezpieczeniowych i niech ci wyliczą kokretnie skladkę i wtedy porównasz sobie. Cieżko jest tak doradzać bo OC zależy od wielu czynników, nawet w różnych miastach składki w tych samych firmach są różne. No i wiadomo w jednej formie taniej maja młodzi kierowcy, w innej ci co maja duze pojemności silników. No forum 100% nikt Ci nie powie gdzie będzie taniej.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok
0

13 Lis 2008, 14:41

OC zalezy od tak wielu czynnikow, ze na prozno takie pytania, komus moze wyjsc taniej tu komus gdzie indziej i to wcale nie bedzie dziwne, moge ci tylko doradzic ze jak moj szwagier ubezpieczal sobie dodge'a sprowadzonego ze stanow to trafil na Link4 ktorzy maja podobno specjalna oferte dla takich aut. sprobuj moze bedzie najtaniej.
on_24
Początkujący

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...