Ubezpieczenie pojazdu i brak zniżek

05 Lip 2011, 08:15

Witam,

Pisze w sprawie ubezpieczenia OC.

Posiadam prawo jazdy od 1999 roku. Mam 29 lat.
Pierwszy raz zarejestrowalem na siebie samochod w 2007 roku w lipcu w MTU, gdzie spowodowalem szkodę. Cofając, hakiem holowniczym dokonalem 2cm wgniecenia w zderzaku stojącego za mną pojazdu.
Po trwającym łącznie 1 rok ubezpieczeniu dokonałem wypowiedzenia i przeniosłem się do mBanku gdzie w 2008 wykupilem ubezpieczenie (bodajże HDI lub Hestia) nie informując ubezpieczyciela, że w MTU dokonałem szkody. Ubezpieczenie przedłużałem przez 3 kolejne lata.
Problem w tym, że w mBanku z moich informacji nie przysługują mi żadne zniżki, ciągle płacę jedną i tą samą stawkę za ubezpieczenie pojazdu.

Obecne ubezpieczenie kończy się w przyszłym tygodniu. Czy sugerujecie zostać w mBanku czy też lepiej przenieść się gdzieś indziej gdzie np. są honorowane zniżki (3 lata bezszkodowej jazdy) ?

Pozdrawiam serdecznie,
JFD
jfd
Nowicjusz

05 Lip 2011, 16:32

A jak myślisz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lip 2011, 20:39

Jezeli bym wiedział lub się domyślał raczej nie prosiłbym o pomoc.
Prosze tylko o Waszą poradę
jfd
Nowicjusz

05 Lip 2011, 21:02

jfd napisał(a):Jezeli bym wiedział lub się domyślał raczej nie prosiłbym o pomoc.

Przeciez MotoAl chyba napisal Ci wyraznie....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Lip 2011, 21:05

W takim razie jeżeli mam przenieść sie tam gdzie sa honorowane zniżki, może polecicie jakiegos konkretnego ubezpieczyciela?

p.s. zrobilem wyliczenie w PZU - wyszlo mi 720zł przy 0% znizki, a w mBanku wyszlo 440zł.

Dziekuje
jfd
Nowicjusz

08 Lip 2011, 20:02

PZU jest drogim ubezpieczycielem. Zobacz w LibertyDirect.
Niestety bez kalkulatora się nie obejdzie. Z tanich ubezpieczycieli zajrzyj na strony: Link4, Liberty, You Can Drive (w praktyce to Hestia).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...