Ubezpieczenie przez Yanosik

26 Lip 2021, 08:59

MotoAlbercik napisał(a):W google maps nie ma informacji np. o stojącym patrolu policji, itd, zatrzymanym pojeździe itd.
Jest taka informacja i możesz zgłosić podczas jazdy stojący patrol, uszkodzone auto, a nawet wypadek. Jak jedziesz i był zgłoszony patrol Policji gdzie suszyli to nawigacja pyta się czy dalej jest tu zgłoszony problem, możesz potwierdzić lub nie.

bonifacy napisał(a):Jest też minus . Google może Cię google wpie....ć w kolejny korek . Wszyscy jadą na google otrzymują opcję objazdu a tu zonk .Na proponowanym objeżdzie zaś się tworzy się korek .Sprawdzone :mrgreen: Paranoja .
Normalne ale czasem proponuje dwie trasy objazdowe i warto zobaczyć i porównać o ile skróci się czas przejazdu. Jak mam informację że zaoszczędzę 5 min. lub coś w pobliżu tego czasu to nie zawracam sobie głowy takimi objazdami. Już nie raz tak miałem że pojechałem dalej normalnie i nigdzie nie stałem.

ineedl napisał(a):A czy na google maps można ustawić coś takiego jak jest.na Yanosiku że jak zgasze telefon to równocześnie z komunikatem będzie podświetlał się telefon ?
Tego nie wiem ale jadąc na nawigacji nie wiem w jakim celu miałbym wygaszać ekran. Moim zdaniem opcja nie przydatna bo i tak aplikacja działa w tle. Ja tam jadąc lubię zerkać na mapę nawet jak mam do pokonania dosyć długi odcinek gdzie nie będę skręcał.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Lip 2021, 09:17

Hmmm, tego nie zauważyłem. Jak się jedzie z aktywną nawigacją, to ekran jest włączony cały czas. Normalka. Ale jak sie jedzie bez nawigowania, to jak się pojawi jakiś problem na drodze, to nie wiem czy ekran się włącza. Na Yanosiku napewno się włącza.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Lip 2021, 13:14

Tu masz na zrzucie co można zaznaczyć mając włączoną nawigację Googla. Jest aż siedem opcji.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

26 Lip 2021, 14:20

Dziękuję za pomoc
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

27 Lip 2021, 09:23

A czy w mapach google jest możliwość wciśnięcia powiadomienia, że np. w tym miejscu jest wypadek, czy kontrola czy roboty tak jak jest to w Yanosiku? Bo chodzi tu o szybkość i wiarygodność tych powiadomień. W Yanosiku widząc wypadek kliikamy powiadomienie. Jak jedzie ktoś inny, to dostaje taką informację i może albo potwierdzić albo zaprzeczyć. Jest wówczas sytuacja na drodze wyświetlana na bieżąco. A jak w google maps?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

27 Lip 2021, 09:48

MotoAlbercik napisał(a):A czy w mapach google jest możliwość wciśnięcia powiadomienia, że np. w tym miejscu jest wypadek, czy kontrola czy roboty tak jak jest to w Yanosiku?
No właśnie wysłałem wyżej zrzut co możesz zgłosić podczas jazdy :wink:

- wypadek
- kontrola prędkości
- korek (to też dzieje się automatycznie na podstawie danych z ruchu samochodów)
- roboty drogowe
- zamknięcie pasa
- niesprawny pojazd
- obiekt na drodze
Rokiko
Forumowicz VIP

30 Lip 2021, 20:42

Chyba kurde muszę poszperać w tych mapach, bo ostatnio jeżdżę dość często z mapami google i o wypadku już byłem informowany i o robotach drogowych. Ale o policji, niesprawnym aucie to już nie. Być może trzeba coś tam poustawiać. Jeżeli to działa tak jak w Yanosiku, to mapy google są o wiele lepszą nawigacją. Pozostaje jeszcze pytanie ile użytkowników maja mapy google. W Yanosiku jest to na bieżąco podawane. Nie wiem jak w mapach google.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

30 Lip 2021, 20:55