Uchwyt do telefonu Samsung GP-TOU020SAABW

12 Paź 2022, 18:23

Witajcie. Mam problem z telefonem, a właściwie z uchwytem do robienia selfi. Uchwyt Samsung GP-TOU020SAABW. Telefon to Samsung Galaxy S22 Ultra i wg opisu ów uchwyt ma działać z tym telefonem. Bluetooth go wyłapuje, łączy się, ale po wciśnięciu guzika na pilocie nie robi zdjęcia, tylko pokazuje się ikonka głośności i głośność podskakuje o jeden poziom do góry, a po ponownym wciśnięciu guzika na pilocie, ta głośność spada spowrotem o jeden poziom. Zapewne trzeba coś zmienić w ustawieniach, tylko gdzie? Ciemny jestem w tym temacie, więc proszę pomóżcie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Paź 2022, 19:29

Przyciski na aparacie telefonu mogą nie być przygotowane do pracy z monopodem i dlatego nie działają. W takim przypadku musisz wykonać kilka manipulacji, aby je skonfigurować. Wejdź w tryb aparatu i kliknij trzy kropki, a następnie wprowadź ustawienia (są oznaczone kołem zębatym), tam wybierz sekcję ustawień ogólnych. Zmień ustawienia klawiszy głośności, a następnie wróć do aparatu, aby upewnić się, że zmiana się powiodła. Jeśli nadal nie możesz podłączyć akcesorium, spróbuj ponownie, być może nie zapisałeś ustawień. Lub użyj innej metody.

Zobacz czy masz takie opcje i czy da się coś zmienić. Generalnie i to i to jest Samsung więc powinno działać bez dodatkowych ustawień konfiguracyjnych,
Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17

13 Paź 2022, 11:57

Wielkie dzięki za chęć pomocy. Próbowałem robić, jak napisałeś, ale niestety nic to nie pomogło. Jednakże zrobiłem taki myk, że wyzerowałem opcje ustawień aparatu i pomogło :ok: Musiałem tylko zmienić na nowo kilka ustawie aparatów pod siebie, ale to nie problem.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

22 Paź 2022, 21:26

Miałem ostatnio troszkę czasu i już wiem jak to zrobić bez zerowania ustawień.
Instrukcja dla Samsung Galaxy S22 Ultra.
- otworzyć aparat
- kliknąć ikonkę ustawień aparatu ( lewy górny róg pierwsza ikonka od lewej ( koło zębate )
- wybrać Metody Fotografowania
- wybrać Naciśnij Klawisz Głośności by
Normalnie jest tam ustawiona opcja Steruj Głośnością Systemu. Żeby robić zdjęcia z pilota na bluetooth należy zmienić na Zrób zdjęcie lub Nagraj Video. I wtedy naciskając pilota ze statywu aparat robi zdjęcie lub zaczyna nagrywać filmik. Zdjęcie robi się również po wciśnięciu klawisza głośności.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżanie i odladzanie samochodu
    W zimie dokładne oczyszczenie auta ze śniegu i lodu ma ogromne znaczenie. Jazda samochodem przypominającym igloo lub z zaparowanymi szybami jest niebezpieczna, a w dodatku grozi mandatem. Po intensywnych opadach śniegu na ...