REKLAMA
Lodówka elektrolux LNC7ME32X2
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
W instrukcji nie ma jako takiego resetu, jest mowa tylko o odłączeniu urządzenia do konserwacji.Rokiko napisał(a):Próbowałeś zrobić reset lodówki? Powinna być jakaś kombinacja przycisków wymuszająca tą funkcję.
tu jest oświetlenie led i to w dodatku po 2 stonach a przestało działać wszystko w tym samym momencie.Rokiko napisał(a):Co do żarówki wewnątrz to nie wiem czy ma coś wspólnego z wyświetlaczem bo one raczej są na osobnym obwodzie i jej włączaniem steruje stycznik przy zawiasach.
tego szukałem w pierwszej kolejności ale niczego nie znalazłem no ale tak jak mówiłem napięcie dochodzi do płyty głównej ale tam więcej kabli jest i nie wiem na których ma być napięcie a na których nie, na brązowym i niebieskim jest 240 a na reszcie nie, sądzę ze podświetenie i wyświetlacz chodzi na 12v, może jakiś kondensator klęknął, widziałem płyty główne po 150 euro, kupiłbym bez wahania ale żeby tylko to było to.....Rokiko napisał(a):Jak ją podłączysz do prądu i nie będzie dawała znaku życia to trzeba by było jeszcze sprawdzić czy nie ma jakiegoś bezpiecznika.
Samemu na własną rękę ciężko sprawdzić taką płytę. Jedynie co to można by kupić podłączyć sprawdzić czy działa jak nie to nie jej wina i ewentualnie odesłać ze zwrotem kasy o ile jest taka możliwość.Kao napisał(a):widziałem płyty główne po 150 euro, kupiłbym bez wahania ale żeby tylko to było to
no niestety nie działa.Rokiko napisał(a):Chłodzenie też nie działa bo miałeś dać znać?
nie wiem czy będzie taką możliwość, znalazłem jakiegoś gościa co naprawia AGD w okolicy, może coś pomoże.Rokiko napisał(a):Jedynie co to można by kupić podłączyć sprawdzić czy działa jak nie to nie jej wina i ewentualnie odesłać ze zwrotem kasy o ile jest taka możliwość.
Tragedia, wymieniałem ostatnio uszczelkę miski olejowej w kosiarce bo zaczęła przeciekać i tam widać jak zajrzysz wałek rozrządu i co patrzę, a on z twardego PVCKao napisał(a):teraz wszystko robione na 5 minut, dramat z tym jest.