Uchwyt (na przysswakę do szyby) na telefon, jak przykleić

19 Sie 2017, 10:07

Witam
Mam irytujący problem z uchwytem na telefon (oryginalny uchwyt z samsunga na przyssawkę) przez pół roku dobrze się trzymał a teraz odpada w każdą noc włączając mi alarm w aucie... po przyssaniu wytrzymuje jedynie kilka godzin. Myślę o jakimś słabym kleju, aby tą gumową przyssawkę posmarować, albo jakiś takich plasterkach, ale nie chce ani trwale przykleić, ani zepsuć sobie szyby, a jednocześnie musi to w miarę trzymać... macie jakieś pomysły? doświadczenia?

Pozdrawiam i dziękuje z góry za odp
Verrtem
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 03 2005
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

19 Sie 2017, 20:35

Pamiętam, że kiedyś się zwilżało takie przyssawki i wtedy trochę lepiej to trzymało. W moim tymczasowym uchwycie przyssawka po kilku dniach odpadła. Ogólnie niezbyt odpowiada mi taki uchwyt. Telefon mam za daleko i strasznie się nagrzewa. Teraz mam uchwyt przy nawiewie.

PS Ten mój uchwyt na szybę przy przyssawce ma "wajchę", dzięki której przyssawka działa, Przykłada się przyssawkę, a potem po pociągnięciu wajchy dopiero się przyssawka trzyma szyby. Może Twoja "wajcha" osłabła albo przyssawka straciła swoje własciwości przez słońce, upływ czasu.
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
    Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...