Auto na błysk z W5

31 Mar 2011, 16:20

Wszechstronna pielęgnacja samochodu z kosmetykami marki W5.

Wielofunkcyjna seria środków do pielęgnacji samochodu W5 Carcare przyjdzie
z pomocą wszystkim, którzy lubią własnoręcznie zatroszczyć się o czystość i stan samochodu. Dostępne od 28 marca w ramach Tygodnia Auto Błysk we wszystkich sklepach Lidl produkty uznanej marki W5 cechuje wysoka, sprawdzona jakość oraz wyjątkowo korzystna cena.

Zadbaj o wnętrze

ZdjęcieWiosenne porządki powinny wiązać się nie tylko z obowiązkową wizytą w myjni samochodowej. Resztki zimy należy również usunąć z wnętrza - oczyszczając tapicerkę i wykładziny. Do czyszczenia oraz konserwacji można użyć pianki W5. Preparat usuwa brud oraz plamy, działając na zewnętrzną warstwę tkaniny i nie powodując jej przemoknięcia. Pianka W5 nadaje się do materiałów obiciowych z włókien naturalnych i sztucznych.
Cena 300 ml: 4,99 PLN

ZdjęciePo gruntownym oczyszczeniu wnętrza samochodu z zimowego błota, piachu oraz solnych zacieków, można przejść do czyszczenia deski rozdzielczej oraz innych elementów samochodu wykonanych z tworzywa sztucznego. Środek do czyszczenia W5 Cockpit Spray w aerozolu trwale konserwuje, odżywia, nadaje długotrwały połysk oraz zapewnia świeży zapach.
Cena 300 ml: 4,99 PLN

ZdjęcieAby uzyskany efekt zachować jak najdłużej, warto zaopatrzyć się w ściereczki do szyb samochodowych oraz chusteczki do pielęgnacji kokpitu.
Nawilżane ściereczki do szyb nie pozostawiają smug na szkle i zapewniają właściwą widoczność. Natomiast chusteczki do pielęgnacji kokpitu nadają – w zależności od zapotrzebowania - matową czystość lub idealny połysk różnym tworzywom sztucznym. Oba produkty są antystatyczne – zapobiegają szybkiemu osadzaniu się kurzu.
Cena 30 sztuk chusteczek/ściereczek: 9,99 PLN

Zadbaj o silnik

ZdjęciePrzed pierwszą dłuższą wiosenną trasą niezbędne będzie sprawdzenie poziomu oleju silnikowego. W5 Engine Oil jest produktem wielozakresowym, nadającym się zarówno do silników benzynowych, jak i diesla. Produkt odpowiada następującym klasyfikacjom i specyfikacjom: API SF/CD, MIL-L 46152 B.
Cena 5 l: 39,99 PLN

Zadbaj o nadwozie

Po wizycie w automyjni i dokładnym wysuszeniu samochodu należy oczyścić i wypolerować lakier. Politura samochodowa W5 czyści, poleruje i nabłyszcza, maskując zarazem niewielkie otarcia i zarysowania.

Błyszczący lakier jest już przygotowany na naniesienie wosku samochodowego W5 o lekkim, bardzo przyjemnym owocowym zapachu. Ta para produktów sprawi, że Twój lśniący samochód z pewnością wyróżni się na drodze.

Warto pamiętać o felgach! Nawet najbardziej spektakularne efekty pielęgnacji mogą zepsuć zaniedbane, nieoczyszczone z nagromadzonego osadu i kurzu felgi, tym bardziej że to jedna z najszybciej brudzących się części auta. Dlatego warto zaopatrzyć się w środek do czyszczenia felg w sprayu. Usuwa on silne plamy, smugi i inne zabrudzenia. Działa ochronnie na powierzchnię, nie niszcząc jej struktury.
W pielęgnacji auta, a zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim niezbędny może okazać się preparat do usuwania śladów po owadach W5. Użyty w trakcie podróży, zapewni prawidłową widoczność oraz zminimalizuje konieczność stosowania ostrych narzędzi do zeskrobywania nagromadzonego osadu. Odpowiedni do szkła, lakieru oraz tworzyw sztucznych.
Cena obu preparatów 750 ml: 6,66 PLN

ZdjęcieZdjęcie
Zdjęcie

źródło: Lidl Polska
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Sie 2017, 21:03

Fajne, nie znałem w ogóle tej marki. U mnie najlepiej się sprawdza K2, ostatnio kupiłem ten wosk K2 Quantum i normalnie laski się odwracają ;)
maniakauto
Nowicjusz

Auto: Ford Mustang

18 Sie 2017, 11:27

maniakauto napisał(a):Fajne, nie znałem w ogóle tej marki
Jak to nie znalazłeś? Przecież wyraźnie napisane że to marka dla Lidla i tylko tam można znaleźć te środki.

Wosków samochodowych jest masa ja akurat stosowałem kilka i chyba u mnie Meguiar's zdał najlepiej egzamin.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Światowy rekord SKODY Citigo CNG!
    SKODA Citigo CNG pokazała swoją klasę rekordowym osiągnięciem. Gerhard Plattner, mistrz oszczędnej jazdy, przebył SKODĄ na gaz ziemny 2 619 kilometrów przez Europę. Na trasie z Wenecji we Włoszech, do szwedzkiego Sztokholmu, ...