Uderzenie kołem w krawężnik

24 Mar 2009, 13:44

Witam serdecznie. Dzisiaj jadąc z pracy nad jechało mi auto z przeciwka, które jechało po moim pasie ruchu i byłem zmuszony zjechac i w konsekwencji uderzyc kołem w krawężnik. Niestety sprawca zwiał z miejsca nie oglądając się nawet w lusterko Zaraz po uderzeniu poczułem ze kierownica zaczęła jakoś śmiesznie wibrowac w obie strony, gdy trzymam ja prosto(auto nigdzie nie skręca). Stanąłem na poboczu wyszedłem z auta i zobaczyłem otartą felgę. Mam mazdę 323f, czy moglibyście mi pomóc/ powiedziec co mogło się stac? I jakie były by koszty naprawy?
Tibb
Nowicjusz

• 24 Mar 2009, 16:50

przyczyn moze byc wiele wiec:moze byc krzywa felga,mogla sie zrobic bula na oponie,koncowka drazka moze byc do wymiany itd :wink:
    >>>kamil<<
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: zabrze

24 Mar 2009, 17:13

albo zbierznosc, tak na marginesie to byl pierwszy odruch, ale masz konsekwencje unikania stluczki, w angli mialem podobna sytuacje (moja wina) to mialem wrarzenie ze facet specjalnie mnie chce stuknac
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

24 Mar 2009, 22:58

Ja dzisiaj również myślałem ze ten kierowca chce we mnie stuknąc więc wolałem się mu odsunąc, może byl pod wpływem czy coś w tym rodzaju. Wolałem wybrac tzw. mniejsze zło
    Tibb
    Nowicjusz

25 Mar 2009, 07:05

jezeli to tylko stluczka i nie z twojej winy to raczej bys zyskal, choc wiem ze jest pierwszy odruch i nie ma czasu na myslenie
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
      Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...
      Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
      W zestawieniu 10 modeli, które ich pierwsi właściciele posiadają najdłużej, znalazły się wyłącznie japońskie samochody. Zdecydowanie prym wiedzie Toyota z 5 modelami, w czołówce są też Subaru, Lexus i trzy Hondy. ...