Uderzenie kołem w krawężnik

24 Mar 2009, 14:44

Witam serdecznie. Dzisiaj jadąc z pracy nad jechało mi auto z przeciwka, które jechało po moim pasie ruchu i byłem zmuszony zjechac i w konsekwencji uderzyc kołem w krawężnik. Niestety sprawca zwiał z miejsca nie oglądając się nawet w lusterko Zaraz po uderzeniu poczułem ze kierownica zaczęła jakoś śmiesznie wibrowac w obie strony, gdy trzymam ja prosto(auto nigdzie nie skręca). Stanąłem na poboczu wyszedłem z auta i zobaczyłem otartą felgę. Mam mazdę 323f, czy moglibyście mi pomóc/ powiedziec co mogło się stac? I jakie były by koszty naprawy?
Tibb
Nowicjusz

• 24 Mar 2009, 17:50

przyczyn moze byc wiele wiec:moze byc krzywa felga,mogla sie zrobic bula na oponie,koncowka drazka moze byc do wymiany itd :wink:
    >>>kamil<<
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: zabrze

24 Mar 2009, 18:13

albo zbierznosc, tak na marginesie to byl pierwszy odruch, ale masz konsekwencje unikania stluczki, w angli mialem podobna sytuacje (moja wina) to mialem wrarzenie ze facet specjalnie mnie chce stuknac
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna

24 Mar 2009, 23:58

Ja dzisiaj również myślałem ze ten kierowca chce we mnie stuknąc więc wolałem się mu odsunąc, może byl pod wpływem czy coś w tym rodzaju. Wolałem wybrac tzw. mniejsze zło
    Tibb
    Nowicjusz

25 Mar 2009, 08:05

jezeli to tylko stluczka i nie z twojej winy to raczej bys zyskal, choc wiem ze jest pierwszy odruch i nie ma czasu na myslenie
    godfather78
    Aktywny

Miejscowość: swarzędz
    Prawo jazdy: 0- 0-1996
    Przebieg/rok: >50tys. km
    Auto: octavia II
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wpadnij w dziurę
      Zima powoli ustaje, a wraz z wyższymi temperaturami i topniejącym śniegiem na drogach pokazują się dziury. Jazda po takiej ulicy wymaga od kierowcy sporo cierpliwości i umiejętności. Zwłaszcza, że nieumiejętne pokonywanie ...