Układ chłodzenia w corsie B

27 Cze 2008, 13:13

Witam wszystkich, mam problem z układem chłodenia w mojej corsie b, a mianowicie, pewnego dnia przestał mi reagować wskaźnik temperatury. Wymieniłem termostat -nic, wymieniłem czujnik w chłodnicy załączaący wentylator - nic, Sprawdziłem instalacje do bezpieczników -bez za zarzutów, wentylator też chodzi na. Czy powyżej bezpieczników znajduje sie jakiś przekaźnik lub moduł steruący który mógł mi paść? Szczerze to nie bardzo mi sie chce odkręcać na " czuja" całą konsole. Gdyby ktoś wiedział jaki jest tam przrekaźnik czy czujnik i też inne pieroństwo to prosze o kontakt lub odpowiedź. Dzięki z góry.POZDRO
qrek4
Nowicjusz

• 27 Cze 2008, 13:25

A może padł Ci sam wskaźnik
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

27 Cze 2008, 21:48

Zacząłeś od końca - na samym początku trzeba było sprawdzić czujnik temperatury od wskaźnika i instalację elektryczną,a dokładniej czy nie wypadł konektorek z zacisku ww czujnika.Jeżeli jest na swoim miejscu,to trzeba ten przewód wypiąć z tego czujnika i przyłożyć do masy - jeżeli przewód jest dobry i wskaźnik też jest dobry,to wskazówka musi wychylić się max. do końca.Jeżeli tak się nie stanie,to jest albo coś z instalacją labo coś ze wskaźnikiem.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Lip 2008, 14:02

Sprawdziłem jak mówiłeś - wskaźnik umarł ;( . dzieki za rady!
    qrek4
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
      BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...