Umowa kupna a rejestracja

09 Cze 2011, 09:49

Witam

Czy jeżeli w umowie kupna istnieją moje dane a zarejestrować auto będę chciał na mamę to będą jakieś problemy?
R_ZS
Nowicjusz

Miejscowość: PL

09 Cze 2011, 12:32

Będą. W końcu nie jest właścicielem. Jak to naprawić znajdziesz na forum. Umowy darowizny i takie tam. A najlepiej podpisać umowę drugi raz jeżeli istnieje taka możliwość
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

09 Cze 2011, 22:34

R_ZS napisał(a):Czy jeżeli w umowie kupna istnieją moje dane a zarejestrować auto będę chciał na mamę to będą jakieś problemy?

A o co Ci chodzi z tą zmianą własciciela... :?: :?:
szakal1990 napisał(a):. A najlepiej podpisać umowę drugi raz jeżeli istnieje taka możliwość

Pod warunkiem ze sprzedający nie zgłosil jeszcze faktu sprzedazy samochodu w swoim WK...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Cze 2011, 05:01

Chodzi o to ze kupiłem auto i w umowie kupna auta widnieją moje dane,ale jeszcze go nie byłem zarejestrować . I moje pytanie polega na tym w jaki sposób zarejestrować w tym momencie auto na mamę .
R_ZS
Nowicjusz

11 Cze 2011, 08:40

R_ZS napisał(a):I moje pytanie polega na tym w jaki sposób zarejestrować w tym momencie auto na mamę .

Przeciez napisałem Ci wyzej.Owszem mozesz zmienic umowę k/s ale pod warunkiem ze sprzedający nie zgłosił tego faktu w swoim WK.Zmiane umowy k/s musisz uzgodnic z byłym włascicielem.Nie rób tego sam bo będziesz miał problemy z rejestracją... :sad:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Cze 2011, 12:52

Migi60 - a jak sprzedający już zgłosił sprzedaż, to można chyba zrobić darowniznę na mamę - wówczas bez żądnych kosztow, bo to najbliższa rodzina.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...

11 Cze 2011, 13:26

MotoAlbercik napisał(a):a jak sprzedający już zgłosił sprzedaż, to można chyba zrobić darowniznę na mamę - wówczas bez żądnych kosztow, bo to najbliższa rodzina.

Tak...Taka forma jest jak najbardziej do załatwienia.Oczywiscie przed rejestracją ...Zero dodatkowych opłat...
R_ZS, -pytał sie o zmianę umowy k/s i odpowiedziałem mu w jakim przypadku jest to mozliwe a w jakim juz nie...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Cze 2011, 16:38

Czyli rozumiem aby spisać darowiznę i wtedy mama idzie do WK z spisaną darowizną i umową kupna auta na której widnieją moje dane i nie będzie problemu z rejestracją?
R_ZS
Nowicjusz

11 Cze 2011, 16:42

R_ZS napisał(a):Czyli rozumiem aby spisać darowiznę i wtedy mama idzie do WK z spisaną darowizną i umową kupna auta na której widnieją moje dane i nie będzie problemu z rejestracją

Tak...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Cze 2011, 22:32