Umowa Kupna-sprzedaży z białorusinem.

04 Sie 2019, 20:43

Witam dzisiaj przyjechał do mnie gość z białorusi po auto. Auto jest po części rozebrane i nie miał jak go zholować do miejscowości 100km odemnie a laweta wyszła by 1000zł. Mówił że zostawia go tam przyjeżdża swoim z białorusi i bierze części czy coś. Wstępnie wpisał dane na umowie po rusku oprócz peselu (powiedział że nie ma) ,dał zaliczkę i przyjedzie po niego na dniach .

Panowie jak to załatwić min umowę żeby nie było problemów?
Jawa50
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

04 Sie 2019, 21:33

Piszesz normalna polska umowę z jego danymi, skreślasz pesel i piszesz numer i serie paszportu z data ważności
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Sie 2019, 22:02

jeżeli on pojedzie na białoruś i nie zarejestruje auta będzie jakiś problem dla mnie?
Jawa50
Nowicjusz

05 Sie 2019, 11:40

Nie, ty zglaszasz sprzedaż w wydziale komunikacji i jesteś czysty.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Sie 2019, 12:59

jasna sprawa dzięki
Jawa50
Nowicjusz

05 Sie 2019, 16:22

Umowa w j.polskim.Potem nic cię nie interesuje.Oczywiście niezwłocznie tak jak przedmówca pisze,idziesz do wydziału komunikacji i zgłaszasz sprzedaż.Ja na twoim miejscu na pewno bym dane zweryfikował na podstawie danych z paszportu.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie elektrykiem?
    Choć rynek aut nowych jest dziś zdominowany przez SUV-y, a podwyższone auta pojawiają się w salonach jak grzyby po deszczu, Lexus LS pozostaje ważnym modelem w gamie japońskiej marki. To w końcu od niego wszystko się zaczęło. ...
    Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...