Ubezpieczenie AC/OC dla młodego kierowcy

24 Lip 2019, 19:11

Mam takie pytanie czy młody kierowca ma duża zwyżkę za opłacenie ubezpieczenia? I czy jak ja jako rodzic będę współwłaścicielem to córka coś zyska? Z góry dzięki za odpowiedź.
Grzegora
Nowicjusz

24 Lip 2019, 23:34

Tak, ma sporą zwyżkę. Jeżeli chcesz pomóc t najlepiej jak Ty będziesz właścicielem a młody kierowca współwłaścicielem. Nie wiem czy masz już jakieś zniżki z OC ale nawet jak ich nie masz to i tak przy takim założeniu będzie taniej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Lip 2019, 02:56

Dokładnie, wtedy zniżki starszego kierowcy się liczą i kwota ubezpieczenia będzie niższa. A córka będzie dzięki temu łapać swoje zniżki. Bo jak młoda osoba chce na siebie wziąć auto to niestety musi się liczyć z wysokim OC. Na <reklama> sobie najlepiej wejść i porównać, po wpisaniu danych pojawią się kwoty w różnych firmach ubezpieczeniowych. Zobaczysz różnicę.
Ostatnio edytowany przez ArteK 16 Maj 2022, 13:42, edytowano w sumie 2 razy
Powód: regulamin IV.4.e
witoldo88
Nowicjusz

Auto: Opel Vectra
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lip 2019, 10:34

Taki mariaż ma plusy i minusy.Decydując się na takie rozwiązanie trzeba mieć na uwadze, że wypłata odszkodowania odbije się na zniżkach każdego z współwłaścicieli. W przypadku spowodowania szkody przez jednego z właścicieli zniżki zostaną potrącone jednakowo obu osobom widniejącym w dowodzie rejestracyjnym samochodu.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997