Uno 97-98r

20 Lut 2011, 18:06

Pytanko brzmi ile waszym zdaniem są warte uniacze z 97-98r, które jeszcze nie padły kompletnie i jakoś jeżdzą?:) Czy taki samochód jest znośny w utrzymaniu czy w tym wieku to już tylko warsztat co miesiąc i raczej droga eksploatacja?
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

20 Lut 2011, 19:26

Na egzemplarz w db stanie blacharskim nie powinieneś dać więcej jak 2000-2500zł.Uno to jedno z najtańszych aut w serwisowaniu,części nie dość że tanie i bardzo łatwe dostępne to jeszcze praktycznie każdy mechanik Ci z nim zrobi.Palić też nie pali dużo,przykładowo silniczek z rodziny Fire 1.0 45KM w mieście przy spokojnej jeżdzie łyknie 7l więc mało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2011, 20:51

Kumpel kupił uniacza za tysiacza :)
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Lut 2011, 20:55

W granicach 2k już znajdziesz fajny egzemplarz, tym bardziej, że stosunkowo łatwo można trafić na egzemplarz od pierwszego właściciela ze śmiesznym przebiegiem.
sebalzk
Początkujący

Miejscowość: WWA

21 Lut 2011, 12:21

Ja sprzedałem takie za 700zł... Ale bez wyposażenia i z dziurawymi progami.

Przy kupnie zwracaj szczególną uwagę na progi (łapa pod drzwi i sprawdź czy się sypie) - niestety to zmora w UNO, u mnie zrobiła się po prostu dziura.
GK
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

21 Lut 2011, 12:25

No głównym minusem Uno to własnie ruda,najczulsze miejsca to własnie tak jak piszesz progi,doły drzwi i tylne nadkola.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...

21 Lut 2011, 13:11

No i spalanie w modelu 1,0 clip na poziomie 8,1l. Jak na silnik 1,0 to bardzo dużo uważam. Przy ekonomicznej jeździe 7,5 wiem bo moge taki przejąć...ale to spalanie:(. Wiecie dlaczego ten model akurat przewyższa inne una o prawie 2 litry?
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

21 Lut 2011, 15:17

W 5th Gear taki kolejny brytyjski program ala Top Gear widziałem test zderzeniowy Fiata Uno.

Z tego auta nic nie zostało i to przy 100 km ! Normalnie tylne koła stykały się z przednimi. Tyle z tego auta zostało. SZOK !!! :shock:
Polska to piękny kraj.
kolega
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

21 Lut 2011, 17:40

Jeśli w dobrym stanie zwłaszcza blacharskim to brałbym z pewnością. Zawsze ze 2 lata się nim pojeździ a kosztuje grosze. Części też nie są drogie i wszędzie dostępne.
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

21 Lut 2011, 17:42

Bo Clip jest *ujowa wersja,nie pamiętam co tam było dokładnie.
Barol
Awatar użytkownika