FIAT BRAVO 2000 ROK 1.9 JTD GT

05 Lut 2011, 09:09

Witam.
Mam kilka pytań odnośnie tego samochodu. Bo widziałem ostatnio takie autko w komisie i z wyglądu mi się strasznie spodobał za stosunkowo nie duże pieniądze. Czytałem już trochę różne fora ale nie ma konkretnych odpowiedzi na temat tego autka i silnika..
Jakby ktoś miał kiedyś styczność z tym silnikiem i autkiem, to czy opłaca się kupić taki samochodzik? Jaka jest awaryjność silnika? Jaki jest komfort jazdy? Interesujący mnie egzemplarz ma 160 000 przejechane i podobno oryginalny przebieg, nie wiem czy to dużo czy by mi trochę pojeździł jeszcze? Dziekuję za odpowiedzi
piwczus
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

05 Lut 2011, 09:37

Jednostka JTD należy do jednych z lepszych jednostek więc ten silnik jest ok a samo Bravo to całkiem fajne autko,części pod dostatkiem i to za grosze.Przebieg 160tys.km to zależy czy auto krajowe czy sprowadzone,jeśli krajowe to może być prawdziwy ale jeśli sprowadzone to ciężko mi uwierzyć bo takie auta za granicą robią troche więcej kilometrów.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lut 2011, 10:03

Dziękuję.. Auto sprowadzone, ale podobno sprawdzone i przebieg oryginalny bo znajomy sprowadza i mi właśnie polecił.. Mówi ze wszystko z samochodem jest w porządku tylko błotnik zarysowany bo widziałem ale to pikuś..
Ogólnie chciałem się dowiedzieć coś o tym samochodzie i silniku..a
właśnie najbardziej chodziło mi o ten silnik bo to będzie mój pierwszy samochód i chciałbym na początku nie mieć za dużych problemów bo wiadomo człowiek zielony:p Tylko zawsze myślałem o silnikach benzynowych a tu właśnie mi się diesel trafił i nie wiem czy warto..
piwczus
Nowicjusz

05 Lut 2011, 10:42

No to jeśli tak sprawa wygląda bo może być autentyczny ten przebieg.
Warto,warto,JTD to dobre silniki i są polecane zarówno przez użytkowników jak i mechaników :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Lut 2011, 11:28

300 tyś km ma jak nic ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Lut 2011, 14:01

Mówił ze 160 ma no zobaczymy a przypuśćmy ze ma 300 na liczniku albo w tych granicach to jak to się ma do fiatów, raczej sobie odpuścić, czy posłużyłby trochę? Ten egzemplarz o którym mówię wygląda na zadbanego, to może aż 300 nie ma..
piwczus
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak wezwać pomoc na drodze?
    Co zrobić z samochodem, który uległ kolizji albo awarii na drodze? Próbować jechać dalej? Wezwać przyjaciela z linką holowniczą? Zatrzymywać przejeżdżające samochody? Zestresowanemu właścicielowi uszkodzonego ...

05 Lut 2011, 14:20

Silnik pewnie jeszcze będzie ok, natomiast cała reszta... no cóż, Fiat rzadko kiedy bezproblemowo robi pierwszą setkę, także wiele rzeczy może już być w rozsypce. No chyba, że ktoś miał cierpliwość wszystko robić na bieżąco.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Lut 2011, 14:30

No to wychodzi na to ze się nie da kupić samochodu używanego w miarę przyzwoitego do 15 tys.. A jaki inne samochody polecacie?
piwczus
Nowicjusz

05 Lut 2011, 14:37

Myślę że jeśli Fiat jest zadbany to warto go kupić. Nie wiem o jakiej pierwszej setce pisze jiGsaw.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

05 Lut 2011, 15:05

Mam tu na myśli biodegradację elementów wnętrza, czy zewnętrznych (klamki, listwy), słabe sprzęgła, amortyzatory, elementy zawieszenia, psujące się pierdoły (amortyzatory klapy bagażnika, podpory maski i inne tego typu), gnijące miski olejowe, przewody hamulcowe, tłumiki... No Fiatów rodzinie aż za dużo u mnie. :mrgreen: Jeżeli to wszystko będzie porobione to możesz brać, ale musisz się liczyć z takimi denerwującymi usterkami. Akurat silnik jest dużym plusem tego auta, przy tym roczniku itp. to nie kupisz auta z tak dobrym silnikiem diesel'a. Ile masz zamiar tym robić km rocznie i na jakich odcinkach? Może diesel nie jest Ci potrzebny. Czego oczekujesz od auta?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Lut 2011, 16:46

Średnio to około 40 kilometrów dziennie w tygodniu, do pracy i z pracy:) w weekend to raczej nie będę za dużo jeździł może z 40 Km przez cały weekend nabije.. to wyjdzie koło 15000 rocznie.. oczekuje tego żeby właśnie jak najmniej pierdół się psuło więc ten fiat chyba odpada no i żeby było w miarę nie duże bo na początek nie chce jakiegoś wielkiego bo bym się nigdzie na parkingach nie zmieścił:P a, a silnik to właśnie nie wiem czy diesel czy benzyna jedni polecają to, drudzy tamto inni odradzają no i już się pogubiłem..
piwczus
Nowicjusz

05 Lut 2011, 16:53

Jeśli to Bravo jest zadbane to jakiś czas spokojnie pojeżdzisz uwierz :wink:
Barol
Awatar użytkownika

05 Lut 2011, 17:04

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] o ten samochodzik chodzi..
Widziałem z zewnątrz i wewnątrz i okiem nowicjusza naprawdę ładnie si prezentuje, środek wydaje się zadbany i w miarę nie drogo.. a Wy co myślicie?
piwczus
Nowicjusz

05 Lut 2011, 17:51

Auto z Włoch a więc zimy nie widziało.Jeśli w realu wygląda tak jak piszesz to cena wporządku ale pewnie dojdą jeszcze oplaty ok.1500zł,no chyba że już są wliczone albo już jest po.
Barol
Awatar użytkownika

05 Lut 2011, 17:59

Po opłatach już jest, 9 tysięcy i gotowy do jazdy..
piwczus
Nowicjusz