REKLAMA
Czesc. Mam kilka pytań. Otoz w przyszlym roku planuje kupic 2 samochody toyota corolla 1.8 hybryda. Dotychczas bylem podpiety pod rodzicow i naliczylo mi tylko oc (raczej przekroczylo juz 10lat) i te 2 samochody planuje pod bolta lub taxi. AC chcialbym miec nie tyle od stluczek czy to moja czy nie moja wina. nawet zarysowania to maly plus. CHodzi mi glownie o kradziez... tego bym nie zniosl i dlatego mysle nad AC. Ogladalem proponowane ubezpieczenia (4tysie do 11tysiecy zl) ale jakos mnie nie przekonuja.
Nie chce sie pozniej (jakby ktos mi ukradl samochod, albo wgniotl drzwi) meczyc sie kilka miesiecy z wyplaceniem kasy na nowy samochod.
I druga sprawa czy zawsze mi wyplaca za kradziez itp. nie chce sytuacji ze beda mi sciemniac ze to moja wina lub to czy tamto. Nie chce zadnego sie wymigiwynia ubezpieczyciela.
Chodzi mi glownie o pewnosc wyplaty w razie czego. Nie chce wywalac kilka tysiecy na 1 samochod i pozniej w razie czego nic z tego nie miec.
Raczej PZU pasuje do moich kryteriow tyle ze chyba jest drogie ale w razie czego moze byc, jesli jest wyplacalne itp.
Jest cos innego konkretnego co mozna brac pod uwage?
Sa jakies ulgi lub cokolwiek na hybrydy?