REKLAMA
Witam serdecznie,
Mam taki problem. Chcialem sprzedac auto ktore uzytkuje nie jestem jego wlascicielem ani nawet wspolwlascicielem (auto jest na rodzicow ,ktorzy teraz wyjechali na trzy miechy a auto stoi pod blokiem) napisalem upowaznienie nastepujacej tresci :
PEŁNOMOCNICTWO SZCZEGÓLNE
DO SPRZEDAŻY SAMOCHODU
Ja, niżej podpisany występujący jako właściciel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., zamieszkały(a) w . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . przy ulicy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., legitymujący(a) się . . . . . . . . . . . . . . . . . . . o nr . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., wydanym przez . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .oraz ja, niżej podpisana występująca jako współwłaścicielka ………………………………………….., zamieszkała w . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . przy ulicy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., legitymująca się . . . . . . . . . . . . . . . . . . . o nr . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., wydanym przez . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ustanawiamy swym pełnomocni-kiem . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . stale zamieszkałego(ą) w . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., przy ul. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., legitymującego(ą) się . . . . . . . . . . . . . . . . . . . o nr . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , wydanym przez . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . i oświadczamy, że pełnomocnik jest upoważniony do sprzedaży samochodu osobowego marki . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., rok produkcji . . . . . . . . . . ., o nr rej. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . o nr nadwozia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., o nr silnika . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ., którego jesteśmy właścicielami.
Data: . . . . . . . PODPIS:
Jako zalacznik dalem ksero dowod ososbistych 3 osob
Pytanie jest nastepujace chyba popelnilme blad i nie napisalem upowaznienia do wyrejestrowania auta ... czy posiadajac tylko to pelnomocnictwo wyrejestruje pozniej auto i odstapie z ubezpieczenia ? Prosze o pomoc bo waham sie czy sprzedac auto bo pozniej nie wiem czy cos dalej z tym zrobie ? z gory dziekuje pozdrawiam !