Uprzejmie proszę o pomoc w rozstrzygnięciu jaki model szukać...

27 Mar 2016, 15:27

Mianowicie mój budżet to około 20000-25000 zł. Będzie to moje pierwsze auto, zawsze jeździłem czyimś:P Prawko mam od 6 lat. Potrzebuje auto do pracy (4 km dziennie) oraz do jakiś wypadów co jakiś czas dalej, nieraz do większego miasta żeby podjechać albo do rodzinki, max 400 km. Takie zwykłe użytkowe w miarę auto. Zależy mi aby nie paliło nie wiadomo jak dużo i miało nawet kopa. By było w miare bezawaryjne. Zależy mi też by bagażnik miał jakąś tam trochę przestrzeń. No więc to są moje takie wytyczne no i tutaj zwracam się do waszej społeczności, która przebija wiedzą moją wiedzę po tym względem:)
Na pierwszej linii, z samochodów co najbardziej mi się podobają, jest Audi a3 8P oraz mercedes w203 coupe c180-c220. Myślałem o benzynie i automatycznej skrzyni biegów (koniecznie). Fajnie by było jakby takie auto można było zgazować ale to nie jest główny warunek. W mercedesie boje się napędu na tylne koła oraz że ponoć jest awaryjny więc skłaniam się ku audi ale chciałbym abyście mi pomogli rozstrzygnąć. Chciałbym samochód dośc mały a nie jakiś większy sedan:) Samochód myśle by ściągnąc z Niemiec.
Z innych modeli jakie mi się podobały to były różnego rodzaju volvo s40 s60, honda insight (tylko ponoć lipne ma wykonanie i słabego kopa a tego nie chce), no i to na tyle. Wasze rady będą dla mnie tutaj decydujące niczym wyrocznia Delficka:)

Pozdrawiam serdecznie:)
elemental1
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Mar 2016, 16:33

Warto rozpatrzeć Lexusa IS. Autko dość zgrabne, automaty pancerne silnik też dobry.
Z Audi musisz wiedzieć jak nie nadziać się na multitronic.
Z silników 1.8T wraz z tiptronikiem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna