Usportowione do 30000 - AR GT, RX-8, 159 2.2 JTS?

20 Wrz 2014, 20:40

jigsaw - dla ciebie wszystko g...o tylko nie BMW.
haha
j0zek

20 Wrz 2014, 20:43

Technicznie BMW to przecież bardzo dobre wozy. Inna sprawa to poczucie niemieckiej estetyki, o ile w ogóle założymy, że coś takiego istnieje ;)
zarathos
Nowicjusz

Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 8v
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Wrz 2014, 02:08

j0zek i genio - to pewnie dlatego polecałem wsadzić motor z typeR do rx8? :shock: milcz albo mow cos co ma sens.

genio - mylisz się co do 4x4, bo ma dużo wad, których nie ma rwd, w tym mowa o wadach rodem z fwd...

szybki - 316i jedzie o dziwo jak na taka mase i rwd... radze się przejechać, krótkie przelozenia swoje robia. Co do bezpieczeństwa to ciężko się odnieść do tego co masz na myśli, ale ogolnie nie zgodze się.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

21 Wrz 2014, 09:26

jiGsaw napisał(a):szybki - 316i jedzie o dziwo jak na taka mase i rwd... radze się przejechać, krótkie przelozenia swoje robia. Co do bezpieczeństwa to ciężko się odnieść do tego co masz na myśli, ale ogolnie nie zgodze się.

A czy jest BMW które nie jest naj :?: :D
Co do bezpieczeństwa to mam na myśli jazdę w zimę starym chrupkiem który wszystkie systemy anty poślizgowe ma na poziomie zerowym.
Tylko nie mów o rozkładach mas itp...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Wrz 2014, 09:37

A czemu mam nie mowic? Kiedys ludzie jeździli dużymi fiatami, polonezami z d..a lekka bez zimowych opon, o systemach zapomnij i dawali rade. Poza tym dla mnie nie ma nic bardziej niebezpiecznego niż fwd, które mi jedzie prosto na zakrecie zima... 8)

Ps. nigdzie nie napisałem, ze jest naj, ale faktycznie przejedz się 316i M43 i dalej, które nie ma juz 1.6 pojemności, a 1.9 i krótkie przelozenia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

21 Wrz 2014, 11:02

jiGsaw nie odnoszę się tylko do tego założonego tematu.
j0zek

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wolniej! - nie zawsze znaczy bezpieczniej
    Nadmierna prędkość należy do najczęstszych przyczyn wypadków drogowych. Czy jednak oznacza to, że im wolniej jedzie kierowca, tym lepiej? W wielu sytuacjach taka zasada się nie sprawdzi. Znaki określające ograniczenie ...
    Hybryda oczami dziecka
    Hybrydy są dziecinnie proste w budowie i w obsłudze – tak orzekli mali eksperci po dniu spędzonym z hybrydowym Aurisem. Toyota zaprosiła ośmioro małych miłośników motoryzacji do udziału w projekcie "Hybryda oczami ...

21 Wrz 2014, 11:41

j0zek zluzuj bo się robi off top. Chcesz sobie coś wyjaśnić z jigsaw to albo załóż temat w "off topic" albo priv :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Wrz 2014, 13:55

j0zek - wielokrotnie polecałem inne auta tez.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

09 Paź 2014, 22:38

Wrzucę na początek miłośnikowi RWD, że jak się nie wie do czego w FWD na zakręcie służy lewa noga, to się samochodem z takim systemem napędowym nie jeździ. A jak się jeździ to się nie dziwi, że samochód jedzie nie tam gdzie się chce :P

A tak na serio panowie to dzięki za wszystkie rady i porady. Postanowiłem poczekać jeszcze trochę z kupnem, dołożyć odrobinę gotówki i kupić albo Alfę 159 3.2 V6, albo Subaru Legacy IV którym ostatnio miałem okazję się przejechać - bombowe autko.
zarathos
Nowicjusz

Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD 8v
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Paź 2014, 08:52

Super auta, powodzenia w zbieraniu gotówki i czekamy na rozwój sprawy :wink:
mike