Ustawienie kół rozrządu renault escape 2.2 dci

27 Kwi 2009, 16:39

Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji na temat ustawieniu kół rozrządu w samochodzie renault escape 2.2dci.
Z góry dziękuje za pomoc.
lukasz298punto
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • 27 Kwi 2009, 21:00

nalezy miec zestaw blokad aby zablokowac wał jak i wałki rozrzadu
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

28 Kwi 2009, 17:02

Chodzi mi o ustawienie koła zębatego pompy wysokiego ciśnienia ponieważ z tego koła czujnik rozpoznawania faz rozrządu bierze sygnał.Zestaw blokad wału i wałków rozrządu posiadam lecz tym zestawem nie ustawie koła zębatego pompy.Proszę o pomoc.
    lukasz298punto
    Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

29 Kwi 2009, 21:54

o ile pamietam przy zablokowanym rozrzadzie impulsator powinien byc idealnie w miejscu czujnika, ale nie powiem ci tego na 100% mozesz sprawdzic
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

14 Paź 2021, 19:09

Jak ustawić wałki rozrządu w tym 2.2dci bez blokad ? Tyle wiem że na wałkach są te nacięcia do blokad i mają być tak ustawione założe kluch płaski to ma być pionowo do góry

Ale czy dokładnie pionowo czy ileś stopni odchylony na każdym wałku i w którą strone

GMP i reszta jasne.
    XcXd
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
      Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...
      Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
      Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...