Uszczelki do Chłodnicy EGR Opel Vivaro 1.6 Biturbo

29 Sie 2021, 17:23

Witam serdecznie, mam mały problem potrzebuję uszczelki którą zaznaczyłem na zdjęciach, znajduje się ona w chłodnicy EGR Opel Vivaro 1.6 Biturbo 2016r.
Próbowałem również znaleźć książkę z częściami lecz nic takiego nie mogę znaleźć, orientuje się ktoś czy jest możliwość otrzymania tej uszczelki lub ktoś posiada lub wie jak znaleźć książkę serwisową do tego modelu?
Uszczelki do Chłodnicy EGR Opel Vivaro 1.6 Biturbo Uszczelki do Chłodnicy EGR Opel Vivaro 1.6 Biturbo
Faxtestaly
Obserwowany

Zdjęcia: 2

30 Sie 2021, 09:22

Jeżeli jest problem z dostaniem takiej uszczelki to kupujesz sobie po prostu arkusz do uszczelek wydechu (są różne grubości). Następnie na wzór starej wycinasz uszczelkę i zakładasz. Sam tak jakiś czas temu robiłem przy jednym zaworze EGR gdzie nie mogłem dostać uszczelki.

Tu masz przykładowy taki arkusz [link do oferty na Allegro wygasł] do uszczelek wydechu. Jednak tu może się sprawdzić i taki który wytrzymuje 300 stopni i tu masz przykłady takich arkuszy https://allegro.pl/kategoria/silniki-i- ... eria%C5%82

Zerknij jeszcze po numerze OEM 206915788R czy czasem to nie jest ta uszczelka której szukasz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...