Uszkodzona uszczelka pod głowicą i woda w silniku

29 Sty 2018, 18:39

Witam, mam pytanie jak myslicie czy jak spuszcze stary olej i doleje nowy
oraz wymienie wode w chlodnicy na nowa czy jeszcze posmigam pare tyg autem, jest to stary grat ktorego nie oplaca sie naprawiac i jak padnie dam go na zlom tyle ze jeszcze moglbym zainwestowac w olej aby troche go podobijac , myslicie ze przedluzy to jego zywotnosc na jakies 2 tyg ?
Teraz ledwo co odpala trzeba pilowac go z minute po zmianie oleju zacznie od razu odpalac czy dalej bedzie sie dusic ?
seo
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 08 1997
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault megane
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

29 Sty 2018, 19:44

Słabo odpala bo na cylindrach zbiera się płyn chłodniczy i jego wymiana czy też oleju nic nie da. Nie wiem ile km robisz ale ja tam bym nie inwestował w ogole jak masz zamiar jezdzić 2 tyg. Kontroluj płyn i olej i jeździj aż padnie, 2 tyg powinien przetrwać. Są też jakieś preparaty które to niby uszczelniają uszczelki pod głowicą, ja osobiscie tego nie testowałem wiec nie wiem czy działa ale może jest tu ktoś kto miał z tym styczność. Zastosować możesz nic nie ryzykujesz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lut 2018, 19:34

Szkoda kasy,to nic nie da.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Kierowco, ustąp pierwszeństwa motocykliście
    Okres letni to pełnia sezonu motocyklowego, dlatego właśnie w czasie wakacji motocykliści najbardziej narażeni są na udział w wypadkach. Wielu tragicznych zdarzeń można by uniknąć dzięki poprawie bezpieczeństwa jazdy kierowców ...