Uszkodzone kabelki od czujnika ciśnienia oleju

08 Lis 2019, 00:46

Witam, mam problem. W moim aucie świeci dioda ciśnienia oleju, wiem, że mogą to być panewki lub jakieś inne rzeczy ale silnik chodzi dobrze,zero stuków ani ja zimnym ani ja ciepłym. Odkryłem że kabelek przy czujniku jest po prostu zerwany i wisi dosłownie na włosku i może to być przyczyną tego że wyskakuje ta kontrolka ?
Patrykos
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Lis 2019, 09:28

Może to być wina kabelka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Lis 2019, 13:30

Patrykos napisał(a):Odkryłem że kabelek przy czujniku jest po prostu zerwany i wisi dosłownie na włosku i może to być przyczyną tego że wyskakuje ta kontrolka ?
Tak, to najprawdopodobniej będzie problemem. Wymień przewód i załóż nowy konektor i sprawdź. Powinno pomóc :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2019, 15:31

A gdzie taki przewód można kupić?
Patrykos
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

08 Lis 2019, 16:22

Patrykos napisał(a):A gdzie taki przewód można kupić?
W pierwszy lepszym sklepie elektrycznym :) dopasujesz sobie pin i grubość kabelka tylko musisz zobaczyć z drugiej strony jak wygląda podłączenie. Czasem jak idzie do wiązki to problemem jest jego wyciągnięcie w całości to wtedy obcinasz tam gdzie jest w dobrym stanie łączysz lutując, następnie zabezpieczasz połączenie i tyle.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga, roboty drogowe!
    Jazda w strefie robót drogowych wiąże się z wieloma zagrożeniami, m.in. z powodu zmienionej organizacji ruchu czy ubytków w nawierzchni. Odpowiednia prędkość i zachowanie dystansu – o czym jeszcze powinni ...