Witam,panowie mam problem z moim Seatem
Otóż ostatnio wymieniałem na warsztacie olej z filtrem i świece z przewodami i zadzwonił do mnie mechanik że olej już wymieniony ale pojawił się problem ze świecami otóż okazało się że świeca na pierwszym cylindrze była krzywo wkręcona przez innego mechanika który wymieniał je w zeszłym roku,mechanik zapytał czy składać tak jak jest i liczyć na to że nic się nie stanie czy robimy remont głowicy itp,poskładał to do kupy,odebrałem auto i wszystko było ok aż do dnia następnego,auto nagrzewa się normalnie do 90stopni ale póżniej zaczyna pracować i dzwonić ta nieszczęsna świeca.
W papierach z warsztatu mam napisane "uszkodzony gwint świecy w głowicy" i mechanik powiedział że trzeba ściągać głowicę,oddać ją do planowania,wymienić przy okazji uszczelkę pod głowicą i rozrząd ale z tego co wyczytałem to rozrządu nie trzeba koniecznie wymieniać (wystarczy sam pasek) i teraz pojawia się moje pytanie czy jest jakaś inna metoda naprawy takiego uszkodzenia czy czeka mnie jedynie ta gorsza opcja?
Pozdrawiam.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.