Uszkodzony lakier

23 Paź 2024, 19:28

Witam. Dziś bawiłem się z polerką lampy. Nakleilem dedykowaną taśmę na zderzak a po odklejeniu moim oczom ukazały się ubytki. Na moje oko zerwał się lakier bezbarwny. Jest jakiś sposób żeby to uratować? Dodam, że jestem w posiadaniu lakieru w razie wu. Próbować się w to bawić, matować jakoś? Czy zostawić fachowcom.
mziebura
Obserwowany

23 Paź 2024, 23:48

Mi to wygląda tak jak by zszedł całkowicie lakier a nie tylko bezbarwny. Być może zderzak był malowany i zostało to zrobione nie tak jak się powinno i efekt taki jak widać.

Możesz powiedzieć jakiej taśmy użyłeś? Masz dokładne info jaka to była taśma no i jeszcze pytanie czy lakier na który przyklejałeś taśmę nie był spękany?

Tu na pewno więcej napisze @Kao :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Paź 2024, 00:04

Taśma żółta, coś jak izolacyjna - z zestawu do polerki z allegro, w każdym razie mocna. Zderzak nie był malowany. Lakier dobrej kondycji. (BMW e91)
mziebura
Obserwowany

24 Paź 2024, 07:38

Do lakiernika
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zasada pokonywania zakrętów
    Zasada pokonywania zakrętów mówi, że w zakręt można wjechać z każdą prędkością, ale nie z każdą wyjechać z niego bezpiecznie. Pokonywanie zakrętów stanowi wyzwanie dla początkujących, ale i doświadczonych ...