Uszkodzony zamek w bagażniku VW FOX

25 Cze 2018, 20:27

Dobry wieczór,
Na początku che się przywitać, bo jestem tu Nowa :) . Mam od roku swój własny samochód VW FOX (wiem, że to mało spotykany model :D ). Problem mam z zamkiem od bagażnika mam tak uszkodzony, :| że nie mogę go otworzyć.
Czy ktoś może mi doradzić, gdzie można kupić do tego modelu zamek lub wkładkę?... zaznaczę, że nie mogę znaleźć w ( w swoim mieście) sklepach motoryzacyjnych (brak na magazynie).
Pomóżcie :cry: i proszę o wyrozumiałość. Dziękuję.
Paulina86
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 2010
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: VW FOX
Silnik: 1.2 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

26 Cze 2018, 10:01

Paulina86 napisał(a): Problem mam z zamkiem od bagażnika mam tak uszkodzony, że nie mogę go otworzyć
Opisz dokładnie co się dzieje? Kluczyk wchodzi bez problemu i możesz go przekręcać? Dobrze by było jeżeli tak się dzieje dostać do zamka od strony wewnętrznej i sprawdzić czy przekręcając kluczykiem zmienia położenie dźwigienka odpowiedzialna za zwolnienie zamka klapy.

Najlepiej by było jeżeli chodzi o cały zamek sprawdzić jakie ma numery i po nich szukać przypuszczam że taki sam może być w Polo wtedy będzie łatwiej. jednak w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić co to za usterka i czy można ją naprawić czy też zostaje wymiana całego zamka.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Cze 2018, 20:00

Tak mogę włożyć kluczyk i przekręcić ale podczas przekręcania kluczyka przeskakuje kluczyk w zamku(słychać pykanie głośne), możne być mechanizm uszkodzony lub jak to się mówi wkładka do zamka, bo ja już patrzyłam od wewnątrz i jedno urządzenie taki plastik jest pęknięty.

Dziękuję za info :ok: sprawdzę nr zamka i zobaczę czy będzie pasować od innych samochód, bo na prawdę ciężko dostać zamek do klapy do VW FOX

Miłego wieczoru życzę :D
P.s. miło mi będzie jak więcej info dostanę na temat VW FOX 8)
Paulina86
Nowicjusz

02 Lip 2018, 10:55

Paulina86 napisał(a):ja już patrzyłam od wewnątrz i jedno urządzenie taki plastik jest pęknięty.
No to pewnie w tym problem :) i wystarczy wymienić mechanizm lub jeżeli się da sam ten element ułamany. Tak czy inaczej pewnie będziesz musiała kupić używany zamek i spróbować przełożyć tą ułamaną część.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Lip 2018, 13:00

Cichy77 napisał(a):

Sądzę, że bawienia się z tym będzie :D ale no cóż przynajmniej czegoś się nauczę ;) przy malutkim i skromnym samochodziku ;)
Paulina86
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...