Uwaga na auto komis "Galaxy" w Mysłowicach

02 Sie 2024, 18:15

Cześć!
Dotknęła mnie ta sama "zaraza"...
W czerwcu zakupiłam samochód marki Honda z autokomisu Galaxy. Samochód miał być bezwypadkowy. Przegląd przeszedł bez problemu - oczywiście punkt kontroli pojazdow wybrany przez tych ***. Tego samego dnia po zakupie odpadła duża część układu wydechowego. Zabrałam Samochód do mechanika, który poinformował mnie, żeby zabrać samochod na jeszcze jeden przegląd, ale w inne miejsce. Po ponownym przeglądzie okazało się, że jest cała lista usterek. Kontroler powiedział, że przednie koła mogą odpaść w każdej chwili, a amortyzacja jest zerowa. Dziury łatane watą i przykryte papą! Próbowałam sprawę załatwić grzecznie, ale sprzedawca wychodzi z założenia, że nie zrobił nic złego. Nie odpisuje na listy, zerowy kontakt. Sprawa została przekierowana do sądu choć uważam, że to za mało. Szok, że ktoś taki nadal ma autokomis, a jego żonka ma czelnosc startować do urzędu miasta... Cieszę się, że trafiłam na to forum. Dzięki niemu dowiedziałam się, że mogę sprawę również nagłośnić w TVN Turbo.
Patkas93
Obserwowany

02 Sie 2024, 20:43

Uuuuu, przykre. Takich pseudo sprzedawców powinno się tępić, jak stonkę ziemniaczaną. TVN Turbo dobry pomysł. Niech cała Polska się dowie. Sąd też wskazany, choć takie sprawy długo się wleką. Mam nadzieję, że ta Honda nie kosztowała krocie.
fynooh
Nowicjusz

24 Sie 2024, 10:59

Witam serdecznie,

problem , który Pani opisuje nie dotyczy mojego komisu i mnie jako sprzedającego ze względu na to , że po pierwsze w czerwcu nie sprzedałem żadnej Hondy , po drugie nikt w sprawie jakichkolwiek usterek ze mną się nie kontaktował , jeśli by to mnie dotyczyło to z pewnością próbowałbym ten problem rozwiązać tym bardziej jeśli usterka miała miejsce na drugi dzień po zakupie , nie była Pani u mnie osobiście ani też nie otrzymałem żadnego listu , żonę mam , ale nie startuje do żadnego urzędu miasta , proszę więc o dokładne sprawdzenie gdzie i od kogo Pani kupiła samochód marki Honda .
Pozdrawiam
KOMISGALAXY
Nowicjusz

14 Wrz 2024, 12:35

KOMISGALAXY napisał(a): nie była Pani u mnie osobiście ani też nie otrzymałem żadnego listu

Ktoś tu ewidentnie nawija, kłamie. Pani pisze, że nie odpowiada pan na listy, a pan pisze, że nie otrzymał żadnego listu.

KOMISGALAXY napisał(a):proszę więc o dokładne sprawdzenie gdzie i od kogo Pani kupiła samochód marki Honda .

Co ma pani sprawdzać, skoro pisze, że kupiła Hondę w autokomisie Galaxy. Chyba ma ta pani zmysły i widziała i wie, gdzie kupiła auto? Tu też ktoś nawija i kłamie. No, chyba że jakiś złośliwiec z konkurencji chce panu popsuć opinię. Diabli wiedzą, gdzie jest prawda :bored:
fynooh
Nowicjusz

06 Paź 2024, 18:03

"Co ma Pani sprawdzać"? To ma sprawdzić gdzie faktycznie kupiła samochód a nie wypisywać stek bzdur pod moim adresem . Po raz kolejny zaznaczam , że w czerwcu nie sprzedałem żadnej Hondy i nikt w sprawie takiego samochodu nie mógł się ze mną kontaktować ani osobiście ani telefonicznie czy też listownie a nawet e-mailowo. Nikt z mojej rodziny nigdzie nie startuje , do żadnego urzędu . Sprawę będę musiał zgłosić do odpowiednich organów , może wtedy Pani "PATKAS93" sobie przypomni gdzie kupiła i czy wogóle kupiła jakikolwiek samochód .
KOMISGALAXY
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...
    Kierunkowskazy - migać czy nie migać?
    Kierunkowskazy są ważnym narzędziem komunikacji na drodze. Pozwalają na informowanie o planowanym manewrze, więc prawidłowe korzystanie z nich powinno być nawykiem wszystkich kierowców. Dla wielu jednak nie jest. Trenerzy ...