Uwaga na auto komis samochodowy - Dąbrowa Górnicza !!!!

12 Maj 2008, 11:42

Witam,

Chciałbym przestrzec wszystkich, którzy zamierzają nabyć używane autko w komisie samochodowym w Dąbrowie Górniczej na ul. Staszica 22.

Jakiś czas temu chciałem sobie kupić używany samochodzik - taki do 5 lat (corsa albo fiesta). Znalazłem ich ofertę w internecie, zadzwoniłem, okazało się, że jest taki samochód, po pierwszym właścicielu, z książką serwisową, nie puknięty, cena natomiast taka jak i inne dostepne na rynku wtórnym z podobnymi parametrami.
Zadzwoniłem do człowieka z tego komisu, powiedziałem, że mieszkam w odległości ponad 300 km od Dąbrowy i w związku z czym - czy wszystko potwierdza czyli, że samochód jest nie stukniety i generalnie wszystko z nim w porządku tak jak w ogłoszeniu, bo niechciałbym jechać tyle drogi na darmo. Dodałem też, że przyjadę z człowiekiem, który zna się na rzeczy i dodatkowo posiadamy miernik grubości lakieru.
Sprzedawca powiedział, że WSZYSTKO jest OK i żeby przyjeżdzać i go brać.
Wziąłem specjalnie urlop i pojechaliśmy tam.
Na miejscu okazało się, że lewe nadkole i próg był walniety i klepany - co prawda profesjonalnie ale ten niby sprzedawca kłamał w żywe oczy twierdząc wcześniej, że wszystko jest OK, a jak mu pokazaliśmy niedoróbki lakiernika na klepanych częściach karoserii to zaczął udawać głupiego, że niby on nic nie wie, na niczym się nie zna.
Potem na mierniku grubości powłoki lakierniczej wyszło, że też cała przednia maska była wymieniona. :!:
Co do książki serwisowej to owszem była tak jak twierdził telefonicznie, tylko zapomniał dodać, że ostatni wpis w ASO był ponad 3 lata temu a potem kolejny wpis 3 miesiące temu z zamazaną pieczątką oraz w jakimś warsztacie, którego już niema jak poźniej się okazało po sprawdzeniu jego adresu w internecie:!: .
Po odkryciu kłamstw przez tego sprzedawcę mówię, że mam 15 km od Dąbrowy znajomy serwis, i że chcę to autko jeszcze w takim razie obejrzec na podnośniku od dołu.
A tu nagle facet mi mówi, że on jest jedynym sprzedawcą dziś i nie może zamknąć nawet na 20 minut komisu więc raczej to odpada a poza tym żeby dokonać takiego przegladu w serwisie to trzeba umawiać się z wyprzedzeniem bo są niewiadomo jakie kolejki. (zadzwoniłem więc od razu do serwisu w Mysłowicach Śląskich i okazuje się, że taki przegląd robia w zasadzie od ręki, nie trzeba się nawet jakoś specjalnie umawiać) Po tym jak mu powiedziałem, że w takim razie nic nie bedzie z tego zakupu namyślił się, ale powiedział, że to ja tankuje samochód i możemy jechać :idea:. Pomyslałem, że chyba sobie kpi ze mnie ale dodałem: że jeżeli zależy mu na sprzedaży i wszystko inne jest OK z tym samochodem tak jak mówi to niech sam zatankuje i jeśli na serwisie wyjdzie, że samochód jest bez zarzutu to go kupię i wtedy zwrócę mu za to paliwo.
Niestety w jego ograniczonym, naciągackim móżdżku ta opcja nie przeszła (bo pewnie wyszłoby jeszcze full innych problemów z tym samochodem niewidocznych na pierwszy rzut oka, a z czego on musiał sobie na 100% zdawać sprawę). Więc pozostało mi tylko podziękować i wyjść.

Dlatego też:
:!: Stanowczo odradzam tam zaglądać i kupować (Komis na ul. Staszica 22 w Dąbrowie Górniczej) :!: wszystkim kupującym bo to naciągacz i niesłowny sprzedawca, który szuka naiwniaków, by im wcisnąć trupa nie samochód, nie będę też nawet wspominał o zachowaniu tego pana po mojej decyzji o rezygnacji z zakupu - powiem tylko tyle: prostak i gbur to delikatne określenia.

Ale dla przeciwwagi mogę dodać, że nie zawiodłem się na Śląsku aż tak do końca bo w drodze powrotnej wracałem Trasą Katowicką przez taką miejscowość SIEWIERZ i tam przy trasie jest taki autokomis i tam udało mi sie znaleźć to czego szukałem. I to tyle żeby nie reklamować i nie być posądzonym o reklamę jakiegoś komisu bo celem niniejszego posta jest ostrzeżenie wszystkich mających zamiar kupić używane autko przed nieuczciwym sprzedawcą z ul. Staszica 22 w Dąbrowie Górniczej. gdzie można narazić się w najlepszym razie na koszty dojazdu i niepotrzebne nerwy, a w najgorszym można stać się posiadaczem wraka, na którym jest pare kilo szpachli i władować się w dodatkowe koszty zwiazane z późniejszymi remontami.
Vander
Nowicjusz

25 Cze 2012, 21:57

Ten autokomis z Siewierza faktycznie mógł być o.k. w 2008 roku. Ale teraz pozostawia wiele do życzenia....Ostrzegam, sprawdzajcie opinie i bierzcie na wszystko paragony lub faktury! Zwłaszcza w tym komisie! Nic na "gębę", czy bezwartościową umowę, którą możecie sobie później wsadzić w d....Oszukują i tyle!!!
mercedes77
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 09 2002

29 Kwi 2014, 09:49

Nigdy więcej Komisów ! ! ! w Zawierciu Komis na Obrońców Poczty Gdańskiej "bezwypadkowe Megane III " , po oględzinach ROZKU...NE ! ! ! , żadnych KOMISÓW ! ! ! :x , Niestety w okolicach Zawiercia ,Poręba -z ogłoszenia ( prywatna posesja troche samochodów - wraków), przez telefon opowiada "bezwypadkowy" a na miejscu Sorry tu nie sprawdzałem....i kilogramy Szpachli , w Siewierzu Komis ( osobowe i dostawcze ) , Seat Leon cały ze Szpachli ! ! ! miernik się nie chytał wcale...............
Jesion
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 03 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Audi A8
Silnik: 4.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001

03 Cze 2014, 11:08

niestety u nas tak jest ze kazdy chce sie dohapac wielkiej kasy na ludziach i ich okraść, dlatego ja nie kupuje samochodu z komisu, handlarz nic nie wie o aucie albo nasciemnia ładnie, i są tacy ktorzy to łapią.
Dj Kris
Nowicjusz

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Przasnysz [Mazowieckie]

09 Sty 2015, 15:33

Pewnie kupiłeś auto na Fakturę Vat-marża ?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

09 Lis 2016, 16:20

za to ja mogę polecić auto skup w Mysłowicach http://autoskup-slask.pl/skup-samochodow-myslowice/. Kupiłam tam swoje pierwsze auto, wcześniej mój brat, mój ojciec też szukał tam czegoś dla siebie. Nie znalazł, ale chwalił samochody (po prostu żaden jemu do gustu nie przypadł). No więc serdecznie polecam.
kaludia
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2016
Auto: Audi A4 B7