UWAGA NA GLOBAL SAWA Z GORZOWA WLKP

19 Lis 2010, 16:33

witam ja osobiscie jestem zadowolony z warunkow i sprawnosci w jaki sposob pan sawa sprowadzil dla mnie auto latem bylo to jeszcze przed otworzeniem global sawa dlatego ciezko jest mi sie wypowiadac na temat firmy natomiast pan sawa zrobil na mnie pozytywne wrazenie a do dnia dzisiejszego nie mam zadnych problemow z autem czego i panstwu zycze i szerokiej drogi
marekpietrzak45
Nowicjusz

Miejscowość: niemcy

19 Lis 2010, 19:08

O tej sprawie usłyszałem w Radiu (jedynka) . Z tego też sądzę, że użytkownikowi perceptron bardzo zależy na tej sprawie.Nie wnikam w pobudki jakimi się on kieruje, ale takie mam odczucie. Był to telefon do jedynki z pytaniem jak może ostrzec przed tą firmą. Zaintrygowało mnie to trochę, więc tu piszę. Ja ze swojego doświadczenia, polecam aby drogą "pantoflową" spróbować wysłuchać innych, ale pewnych opinii. Z kupnem też bym się radził wstrzymać jakiś czas, i wybadać ile osób chwali sobie tą firmą.Tyle o demnie :D
Kubalessini
Nowicjusz

Miejscowość: Klonowa

22 Lis 2010, 12:31

Kupiłem samochód :grin: Oczywiście nie od GLOBAL SAWA. Zanim po niego pojechałem znałem już VIN i sprawdziłem autko w bazie serwisowej. Właściciel pojechał ze mną na Komendę Policji sprawdzić legalność pojazdu, a stamtąd do ASO, na pełny przegląd techniczny, za który Sprzedający sam zapłacił. Umówiliśmy się, że zwrócę koszt przeglądu, jeśli nie kłamał w opisie i sprawdzenie potwierdzi ofertę. Oczywiście wszystko było tak jak napisał i mówił wcześniej. Dostałem komplet dokumentów od początku eksploatacji samochodu, dwa klucze i mogłem uścisnąć rękę takiemu Sprzedającemu. Na tym moja obecność się tutaj kończy. Jedynym powodem, który skłonił mnie do pisania na Forum, było to, że sam o mało nie zapłaciłem zadatku dla GLOBAL SAWA. Już usiadłem do komputera by przelać pieniądze, kiedy coś mnie tknęło i zacząłem szukać informacji o tej firmie. Nie znalazłem NIC, kompletnie niczego. Dlatego przyjrzałem się innym ofertom tej firmy. Wówczas zdalem sobie sprawę jaki wiele ryzykuję kupując auto wirtualne. Swoje wątpliwości opisałem na forum by inni kupujący nie mieli tego problemu co ja i mogli podejmować decyzje w oparciu o spostrzeżenia swoje i innych. Jak widać, już ponad 1300 osób przeczytało to co tu wszyscy piszemy. Wierzę, że wielu ludziom pomogłem w podjęciu decyzji. Wszystkim życzę samych uczciwych sprzedających i szerokiej drogi. :mrgreen:
perceptron
Nowicjusz

Miejscowość: Nowy Sącz

22 Lis 2010, 15:00

Witam,
jakieś cztery lata temu o mały włos nie dałem się podobnej firmie nabrać. Ten sam schemat działania - wpłata zaliczki / zadatku, oczekiwanie na sprowadzenie auta do 40 dni, bardzo atrakcyjne ceny na auta (w większości 2-3 letnie). Biuro działające w Mielcu, zatrudnione osoby.
Później okazało się, że firma jest zarejestrowana na podstawioną osobę.
Po ok 2 miesiącach - biuro zamknięte, ślad po firmie zaginął.
Oczywiście nie oskarżam nikogo z tej firmy ale skojarzenia nasuwają się same.
Firma nazywała się Prosperita, miała bardzo dobrą stronę internetową z ogłoszeniami - nawet ogłoszenia po podpisaniu umowy zostały usuwane.
http://www.policja.pl/palm/pol/1/5613/O ... ymany.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,230,5503 ... a.html?v=2

Zalecam daleko posuniętą ostrożność.
Arturo1
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

23 Lis 2010, 09:09

Witam wszystkich.
Po przeczytaniu postu Arturo1...co tu pisać, bardzo się zaniepokoiłem i to już nie na żarty.
Schemat działania nawet nie podobny tylko... taki sam...!!!
Wtedy straciło 150 osób, a ile teraz?
Ja jestem jednym z nich.
Stracę czy zyskam?
Coraz bardziej szala przechyla się na....stracę.
Czy są podobni do mnie czyli tacy co wpłacili?
Skontaktujmy się z sobą, wymienmy infirmacjami.
Jak nie tu, na forum to piszcie na e-maila, bądź wiadomości prywatne.
Pozdrawiam

[ Dodano: 24 Listopad 2010, 09:19 ]
Witam ponownie.
Nie wiem dlaczego, ale otrzymałem informację z tego forum, że otrzymałem mnustwo postów i w związku z tym, że ich nie przeczytałem zostały usunięte?
NIe rozumiem tego, wątpię żebym otrzymał ...1000 postów jak sugieruje mi to portal?!
Jeżeli ktoś się ze mną komunikował w dniu wczorajszym proszę o ponowny kontakt...
Pozdrawiam

[ Dodano: 24 Listopad 2010, 14:08 ]
Witam, Taka sama sytuacja jak wyżęj, nie było mnie ok 2 godzin i już usunięto ...rzekomo 129 postów???!!!

[ Dodano: 24 Listopad 2010, 14:09 ]
Prozę pisać na e-mail lub jak jestem o-line...

[ Dodano: 25 Listopad 2010, 08:17 ]
Witam...
Czy doprawdy nie ma nikogo kto wpłacił zadatek Global Sawa?
Nie macie żadnych wątpliwości, obaw?
Boicie się czegoś, kogoś?
W grupie stanowimy większą siłę w razie czego.
Czekam na posty, ale tylko jak jestem online, bądź na e-maile prywatne.
Pozdrawiam

[ Dodano: 25 Listopad 2010, 08:18 ]
Witam...
Czy doprawdy nie ma nikogo kto wpłacił zadatek Global Sawa?
Nie macie żadnych wątpliwości, obaw?
Boicie się czegoś, kogoś?
W grupie stanowimy większą siłę w razie czego.
Czekam na posty, ale tylko jak jestem online, bądź na e-maile prywatne.
Pozdrawiam

[ Dodano: 25 Listopad 2010, 18:06 ]
Ludzie!!!
Nie piszcie do mnie wiadomości prywatnych jak nie jestem online bo dostaję zamiast waszych postów taką informację

"...Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 276..."

Piszcie do mnie przez zakładkę e-mail, bądź tu na forum
Pozdrawiam

[ Dodano: 26 Listopad 2010, 12:06 ]
Witam...:(
Ludzie, znowu nic nie otrzymałem pozatym komunikatem w cudzysłowiu....
Nie wiem jak mamm napisać że piszcie wiadomości jak jestem online co widać, zielony ludzik, lub przez zakłądkę e-mail...
Jak sądzę jest kilka osób które ma mi coś do powiedzienia
Pozdrawiam

"Twoje konto przekroczyło maksymalną ilość nieprzeczytanych postów: 1000 Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 3 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 308"
kev@ls

27 Lis 2010, 11:00

Ja również obserwuję Global Sawa.
Jestem zainteresowany ich ofertą, ale...
No właśnie po przeczytaniu tego forum...mam mieszane uczucia.
A czytałem jeszcze inne...
Włos się na głowie jeży.
Czy jest ktoś kto już zawarł umowę wpłacił zadatek i otrzymał auto?
Panie w biurze ładnie opowiadają, ale same też do końca nie są pewne...
Szef pełen optymizmu...
Pan Jacek też
Ale można zauważyć różnice w odpowiedziach na te same pytania
Dodzwonić się trudno co może świadczyć o sporym zainteresowaniu bądź...celowym działaniu.
Samochody nie giną z ofert, dlaczego?
Nie ma zainteresowania czy może...
Lepiej nawet tak nie myśleć
Co o tym sądzicie?
Mam wrażenie że temat...przysechł....dlaczego?
tygrys
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

27 Lis 2010, 12:29

Arturo1 i jego link chyba wszystko wyjaśnił. Dla uruchomienia mózgu u niektórych :Ludzie tu jest POLSKA jak chcesz do czegoś dojść to musisz harować albo kombinować. Co rusz na forach wyskakują ludzie z pytaniami o auto czy warto, albo jakie sztuczki stosują handlarze. Atu masz podane jak na tacy super auto w ekstra cenie i tylko 1 wadę nie ma tego auta w realu na placu gdzie możesz wsiąść i przejechać zobaczyć, obejrzeć, a co jak by to były auta popowodziowe? teraz jest sprawne,rok dobry,cena także tylko wyłowione z Renu albo innej rzeki ,odpicowane i nowa choinka zapachowa. Ale w naturze Polaka jest kupić, bo 10 -30%taniej "wyrwałem " i już można się chwalić przed sąsiadami autem na które nas nie było stać.
Ludzie jak można kupować auto którego nie można zobaczyć??
Kupujecie na Allegro trąbki, waciki i inne pierdoły a co chwila słychać o oszustach sprzedających kamienie w paczkach. Ale są to rzeczy po 100 czy 300 zł gdzie każdy jakoś bez tego przeżyje natomiast jak płacisz zadatek 5tyś na konto wirtualnej rzeczy (bo auta jeszcze nie ma)to nierzadko jest to spory budżet rodziny. Nawet jak się okaże że auto przyjechało ale nie spełnia oczekiwań: bo na zdjęciach był ładniejszy to co wtedy?Może i nawet zwrócą zadatek tylko po jakim czasie: po roku czy dopiero jak ich do sądu podasz.

Ludzie nie pakujcie się takie Mega okazje bo oszuści tylko na to czekają, Sprawdzajcie dokładnie wszystkie dokumenty ,papiery etc, jeździjcie na serwis przed zakupem bo wydacie 200czy 400 złotych a będziecie mieli pewność że auto bezwypadkowe, nie po zalaniu czy po cofniętym liczniku bo później jest tylko płacz i lament bo kupiliśmy złom nie auto, albo wyciągnęli kasę .
Myślcie i rozważnie podejmujcie decyzję o zakupie samochodu bo to są Wasze pieniążki
a tu jest Polska gdzie kombinatorów i speców od szemranych interesów nie brakuje>
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

29 Lis 2010, 12:40

Masz rację Arciasty, ale przysłowie mówi..., że "Polak mądr po szkodzie"
Teraz szukam tych co wpłacili jeszcze tak jak zadatek tej firmie.
W grupie "będziemy" silniejsi.
Ludzie zgłaszajcie się!!!
Tu, bąź na e-mail.
Nie chce mi się wierzyć żebym był jedynym...naiwnym, łatwowiernym..?!
Może ...jeszcze nie wszystko stracone?
tygrys
Nowicjusz

29 Lis 2010, 13:18

Witam,
od jakiegoś czasu obserwuję to forum. Ja równiez wpłaciłam zadatek firmie Global Sawa.
Owszem, może nie wszystko do końca jest jasne. Ale ludzie, zanim zaczniecie podejmować pochopne decyzje, poczekajcie aż przyjdzie termin sprowadzania aut. Przecież jeszcze nikt nie został oszukany przez tą firmę. Ja osobiście byłam w biurze kilka razy i jestem pewna, że to nie są oszuści. Jestem chyba pierwszą klientką, więc radzę troche cierpliwości. Na pewno poinformuję na forum o tym, jak otrzymam auto.
Pozdrawiam
samantha78
Nowicjusz

Miejscowość: lubuskie

01 Gru 2010, 11:30

No, w końcu się ktoś odezwał kto wpłacił zadatek do Global Sawa.
Ale ciągle nas mało.
Czy nie ma więcej ludzi, którzy wpłacili takie zadatki?
Zgłaszajcie się.
Samantha78 czy możemy skontaktować się telefonicznie?
Jeśli tak to pisz poprzez zakładkę e-mail.
Pozdrawiam

[ Dodano: 5 Grudzień 2010, 19:50 ]
Niestety....
Wszyscy którzy przestrzegali przed Global Sawa...mieli rację.
To kolejni oszuści...
https://www.forumsamochodowe.pl/global-s ... t40567.htm
tygrys
Nowicjusz

06 Gru 2010, 14:29

Oszukanych przez GLOBAL SAWA informuję, że już 15.11.2010 r. złożyłem na policji w Gorzowie Wlkp zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa. Być może Policja podjęła działania by uchronić wpłacających zadatki, jednak mnie o tym nie informowano. Natomiast fakt, że od 15 listopada Policja miała sygnał o działaniu GLOBAL SAWA, może być przydatny poszkodowanym w stwierdzaniu skuteczności działania Policji i odzyskiwaniu wpłaconych pieniędzy.
perceptron
Nowicjusz

07 Gru 2010, 07:22

Policja...?!
Hmm...
Mnie nie "zdążyła"...uchronić.
Jakoś też nie wierzę, że pomogą w odzyskaniu kasy.
W końcu wszyscy łącznie z Policją mają nas za..."frajerów".
Gdyby było inaczej byłbym....mile zaskoczony.
Ale może choć uda się zgromadzić na tyle dowodów by złapać obu tych....złodziejo-oszustów i udowodnić, że w Polsce jest nie tylko prawo ale i sprawiedliwość..
tygrys
Nowicjusz

08 Gru 2010, 00:10

Informacja do tych, którzy widzieli "prezesa" Global Sawa, Sebastiana Sawę w biurze w Gorzowie Wlkp. W serwisie nasza-klasa.pl jest profil kogoś o tym imieniu, nazwisku z miasta Szczecin/Berlin. Link do profilu: http://nk.pl/profile/28944322 Czy to ta sama osoba? Chyba warto zidentyfikować na Policji tożsamość tego pana.
Jeśli to ten sam, to dzięki umieszczonym w profilu informacjach i znajomych może uda się szybko odnaleźć oszusta.
Jeżeli Sawa ukradł także komuś tożsamość to przepraszam poszkodowanego Pana Sawę z naszej-klasy.pl
perceptron
Nowicjusz

08 Gru 2010, 09:28

Pracownice twierdzą, że to ta sama osoba, mam nadzieję, że choć w tej kwestii się nie..."mylą"?!
A Policja?
Hmm...
Za dużego tempa nie mają.
Czynię starania o zainteresowanie tematem jakiegoś..."media" np. UWAGA, wtedy sprawa może nabrać tempa.
tygrys
Nowicjusz

08 Gru 2010, 11:30

A przepraszam bardzo, w jakiej kwestii się mylimy?
To na pewno ta sama osoba, niektórzy klienci dostali na maila skresowany dowód osobisty tego pana i to jest na pewno on. Policja została przeze mnie poinformowana o tym koncie w momencie, gdy byłam zgłosić całą sprawę.
angel
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie