UWAGA na oszusta sprzedającego wirtualne maszyny!

08 Lut 2016, 11:01

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] UWAGA OSZUŚCI WIRTUALNE MASZYNY
tadek2000
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 10 1985
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: porche
Silnik: 5.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2015

08 Lut 2016, 11:27

tadek2000 napisał(a):http://kaczmara.otomoto.pl/ UWAGA OSZUŚCI WIRTUALNE MASZYNY

Widać po kontakcie oraz adresie ... zresztą można sprawdzić jak ładnie wygląda ich komis na google maps :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

25 Lip 2016, 08:24

Niestety kupiłem tam samochód, zatajono ważne informacje dotyczące stanu pojazdu, po przejechaniu 300km okazało się, że nawet ubezpieczenie było nieopłacone . Następny HANDLARZ, do TURBO KAMERY. Nierzetelny, jeżeli chcesz kupić jakikolwiek pojazd proponuję omijać z daleka, na pewno nie tam !!!
1darek
Obserwowany

Auto: patrol

25 Lip 2016, 09:45

1darek napisał(a):Niestety kupiłem tam samochód, zatajono ważne informacje dotyczące stanu pojazdu, po przejechaniu 300km okazało się, że nawet ubezpieczenie było nieopłacone .

No niestety - tutaj nie do końca jest to wina sprzedającego - ty, jako kupujący masz obowiązek zadbać o to, aby od dnia jak auto jest twoje było opłacone ubezpieczenie. Podczas zakupu samochodu należy m.in. posprawdzać komplet dokumentów, w tym OC...Nie należy więc w tym przypadku winić sprzedającego...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lut 2017, 10:55

Witam kolegę!
Niestety też trafiłem tutaj z podobnego powodu.
Chyba czas na podzielenie się z innymi złymi doświadczeniami a przez to może uda się kogoś uchronić od nie fajnych i kosztownych sytuacji.
Taka mała rada dla mnie od kolegi forowicza walić tak prosto z mostu adresami krętaczy i opisem ich działania?
Jestem nowy i wolałbym rozeznać się co i jak.
Pozdrawiam
Zigo75
Nowicjusz

Zdjęcia: 11
Prawo jazdy: 31 05 1993
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW Golf
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008