Uwaga na Proamę

19 Cze 2015, 08:44

Dzisiaj natrafiłem na dość ciekawy artykuł dotyczący obliczania składki w tej firmie ubezpieczeniowej. Okazuje się, że firma naciąga swoich niedosżłych klientów na zapłacenie składki za ubezpieczenie, którego się nie zawarło. Chodzi o to, że Proama uważa, że jak ktoś robił kalkulację składku tej firmy, to zawarł umowę ubezpieczenia, mimo, że się tego nie zrobiło, a tylko sprawdziło wysokość składki. Dotyczy to także rozmów telefonicznych.
Sprawą zainteresował się rzecznik, ponieważ wpływało do niego wiele skarg na tą firmę.
[link do Onet wygasł]
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Cze 2015, 08:52

Bardzo ciekawe, czyli praktycznie każdy kto kontaktował się z nimi to zawierał umowę według Proamy. Regulamin regulaminem ale takich rzeczy nie robi się klientom. Jeżeli uważają że mają najniższe stawki i warto u nich ubezpieczać samochody to taki ruchem mogą stracić dużo przyszłych klientów.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

19 Cze 2015, 09:00

A ja powiem szczerze wcale się nie dziwię że tak robią bo prawie każda ubezpieczalnia nas oszukuje nie mówiąc o bankach. I oczywiście tu mamy styczność z prostym oszustwem ale trzeba się pilnować bo często są poważniejsze sprawy które wydają się oczywiste a dla ubezpieczalni nie są oczywiste i można stracić znacznie więcej kaski niż oc auta.

Jako ciekawostkę można podać przykład mojego brata który prowadzi wojny z Wartą w sądzie... no i je wygrywa a wisienką na torcie jest to że już 2razy ściągał pieniążki przez komornika z Warty!!! I tak widać rzetelność firm ubezpieczeniowych...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota bZ4X - SUV z bateryjnym, elektrycznym napędem
    Samochód bZ4X powstał na nowej platformie eTNGA, przeznaczonej specjalnie dla aut elektrycznych zasilanych bateriami. Jest to pierwszy model z nowej serii samochodów elektrycznych bZ (Beyond Zero). Nowy bZ4X ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...