Uwaga oszust na allegro - lt 55

05 Lip 2008, 23:09

Uwaga kupujący samochody dostawcze Volkswagen LT 55 przerobione na dostawcze do 3,5 tony. Na allegro facet o nicku angie1977 :!: zamieszkały w Rawie Mazowieckiej sprzedaje takie właśnie auta. Kupiłem jedno z nich - okazało się, że auto było przemalowane z żółtego na białe, a licznik cofnięty i to sporo ok. 200 tys. Auto było wystawione na niemieckich stronach więc każdy mógł je oglądać wcześniej aby nikt sie nie skapnął co do przebiegu więc zostało przemalowane. Skapnąłem się po jakimś czasie jak zaczęła odpadać biała farba. Uważajcie na gościa, wydałem kupe szmalu i naraziłem sie tylko na straty bo z takim przebiegiem to długo nie pojeżdże.
heniu
Nowicjusz

06 Lip 2008, 15:05

A to zależy od tego jak zamieścił ogłoszenie. Są takie pułapki o których nawet wczoraj czytałem. Jeśli w ogłoszeniu jest podana informacja :"przebieg:np. 140000km" to masz prawo do reklamacji i zgłoszenie się do rzecznika praw konsumenta, ale jeśli napisał w ogłoszeniu :"Stan licznika: np.140000km" to tylko takie podchwytliwe zdanie które tacy sprzedawcy stosują i w takim wypadku nie masz żadnych praw i nie możesz domagać się o zwrot pieniędzy
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

07 Lip 2008, 20:46

ale to niejest tak do końca bo trzeba mu udowodnic chyba to jakoś a poza tym juz chyba trozke czasu mineło jak kupiłes samochód a on moze też powiedziec ze to ty mogłeś pomalowac i cofnac, a poza tym jesli niema autohandlu gośc to chyba nic mu niemozesz zrobić
maxior
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: poznań

07 Lip 2008, 22:39

Nawet jak nie ma autohandlu to możesz go posądzić w rejonowym. Ale tylko w takim przypadku jeśli masz dowody, czyli jakiś dokument, najlepiej jego oświadczenie że wszystko co jest w ogłoszeniu jest prawdą i samochód nie posiada żadnych ukrytych wad. Tylko ludzie nie wiedzą że tak można zrobić, ja też takiego oświadczenia nie pisałem
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

12 Sty 2009, 14:30

jak nowy wlasciciel mogl cofnac i przemalowac? chyba zaznacza sie w umowie kolor i przebieg?
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna