UWAGA/Przestrzegam przed zakupem VW Polo, Łódź VIN: WVWZZZ9NZ4Y098625

24 Sty 2021, 01:34

Witam serdecznie,

Chciałbym wszystkich przestrzec przed handlarzem z Łodzi.
Chciałem zakupić auto dla córki i jak żyję 43 lata nie spotkałem się z tak bezczelnym, aroganckim człowiekiem, a na domiar złego oszustem, który chciał wcisnąć nam złom.

Mowa i VW Polo 2003 VIN: WVWZZZ9NZ4Y098625
W ogłoszeniu nie ma podanego VIN, ale ja na szczęście go spisałem.
ogłoszenie dostępne tutaj:
[link do oferty na Olx wygasł]

Auto pierwotnie wystawione za 6200 zł, sprowadzone, bez przetłumaczonych dokumentów z lekko uszkodzonym przodem. Już na początku był problem z odpaleniem ponieważ akumulator odmówił posłuszeństwa, ale jak to usłyszeliśmy "musicie sobie kupić". Po wstępnych oględzinach córki i zięcia, których to są początki motoryzacyjne i nie mają żadnego doświadczenia w zakupie samochodu. Umówili się z tymże właścicielem na przegląd auta w zaprzyjaźnionym warsztacie. Oczywiście właściciel przywiózł auto na lawecie za symboliczne 150 zł :angry: . Na te oględziny udałem się też osobiście zobaczyć co za perełkę udało się córce znaleźć. Po wstępnych oględzinach zewnętrznych stwierdziłem, że nie warto się w to pakować.Ponieważ:
1. Silnik cały zalany wyciekami oleju
2. Chamsko sklejona antena na dachu na biały silikon (czarne auto!)
3. Niesamowity grzyb i pleśń na wykładzinie w bagażniku pod kołem zapasowym.
4. Pęcherzyki lakieru bezbarwnego na dachu i innych elementach lakieru
5. Siedzenie z tyłu z wystającymi drutami
6. Wewnątrz element plastikowy bocznego słupka od pasażera luźny jak firanka, co z pewnością świadczy o jakiejś ingerencji
Nie wspomnę już o syfie w aucie i uszkodzonym przodzie.
Ponieważ i tak już byliśmy na warsztacie to chcieliśmy też poddać go opinii mechanika.
Niestety to co zobaczyłem pod autem to normalnie miałem ochotę go udusić.
1. Pęknięta sprężyna amortyzatora z przodu
2. Urwany łącznik drążka stabilizatora
3. Wyciek z turbiny
4. Wymieniony chyba przez Janusza katalizator na jakiś zamiennik lub inny twór
5. Uszkodzona manszeta przegubu przez co cały silnik uwalony smarem
6. Wycieki oleju skąd popadnie
Na tym zakończyliśmy oględziny i wygoniliśmy pacjenta do domu. Z pewnością jeszcze coś by się znalazło, ale szkoda naszego czasu na takich OSZUSTÓW. To jest dramat że w tych czasach ktoś ma szczelność sprzedać auto w takim stanie pisząc w ogłoszeniu "stan techniczny dobry i że chodzi jak rakieta"
Straciłem jakąkolwiek wiarę w ludzi.

Zaraz po dojechaniu do domu, gościu wystawił ponownie auto za 5000 zł, szukając frajera co da się nabrać, a podobno cena była nie do zbicia z 6200 zł...
Foczka
Obserwowany

24 Sty 2021, 11:39

Zacznijmy od tego że raczej gość frajera nie szuka bo nie mówisz o wadach ukrytych tylko takich które widać i tu krótka piłka albo bierzesz albo nie i nie ma co bić piany i wyzywać od oszustów bo ja tu oszustwa nie widzę. Jakby był oszustem to by umył silnik naprawił drążek czy tam gumę, wyprał środek przymocował plastik na gumę do żucia, silnik by zaczął żygac olejem, akumulator by padł, grzyb by wylazł a plastik by odpadł do tego sprzedałby wam za 8k w stanie "igła" wtedy byś mógł mówić że to oszust! Jeszcze pownienes być wdzięczny że Cię nie dymnął. Auto ma 18 lat i już ponad 200 tys przebiegu ile ponad 200 nie wiadomo więc jeżeli oczekujesz stanu idealnego w takim aucie i dodatkowo za takie pieniądze no to pozostaje jedynie życzyć udanych zakupów.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

24 Sty 2021, 17:24

Post wyczerpuje znamiona czynu zabronionego i módl się by komisant czy osoba będąca w posiadaniu tego auta nie wytoczyła Ci procesu.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie pokonywać zakręty?
    Pokonywanie zakrętów nie jest takie łatwe, jakby mogło się wydawać. Redukcja prędkości i skręcenie kierownicy to nie jedyne zadania, jakie musi uwzględnić kierowca. Kluczowa jest płynność wykonania manewru, a do tego ...