Używana instalacja LPG + nowa butla, przejdzie to ?

22 Sty 2016, 23:23

Witam,
Jeden ze znajomych chce sprzedać używaną instalacje LPG, załatwił jakiś zakład, który rzekomo się tym zajmuje (zakładaniem gazu) i za cene w okolicach 1500-1600 zł mieliby mi założyć tą instalację + nową butlę. Wszystko ma być niby legalnie załatwione itp. itd. I tutaj moje pytanie czy mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności w stylu problem z wbiciem gazu w DR itp. ?

p.s instalacja ma 3 lata a koszt założenia nowej minimum 2400zł (więc troche oszczędności jest)
buchcialdo
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1.6 sr 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sty 2016, 11:29

buchcialdo napisał(a):Jeden ze znajomych chce sprzedać używaną instalacje LPG,
Juz na ten temat pisałem ale zapodam to jeszcze raz.Poczytaj sobie dzu.201 poz.1666
buchcialdo napisał(a): I tutaj moje pytanie czy mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności w stylu problem z wbiciem gazu w DR itp. ?
Jezeli warsztat montujacy instalke wystawi Ci:
1/ F-rę montazu instalki
2/ Wyciąg homologacji montazu instalki
to myślę ze raczej nie.Dokumenty te są niezbędne do przedstawienia w WK zeby wpisali w DR adnotacje w uwagach:GAZ".Jezeli nie będziesz miał tych papierów to WK nie wpisze tej adnotacji i zapomnij zeby ktos Ci zrobił OBT z wpisem do DR...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...