Używana instalacja LPG + nowa butla, przejdzie to ?

22 Sty 2016, 23:23

Witam,
Jeden ze znajomych chce sprzedać używaną instalacje LPG, załatwił jakiś zakład, który rzekomo się tym zajmuje (zakładaniem gazu) i za cene w okolicach 1500-1600 zł mieliby mi założyć tą instalację + nową butlę. Wszystko ma być niby legalnie załatwione itp. itd. I tutaj moje pytanie czy mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności w stylu problem z wbiciem gazu w DR itp. ?

p.s instalacja ma 3 lata a koszt założenia nowej minimum 2400zł (więc troche oszczędności jest)
buchcialdo
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1.6 sr 101KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Sty 2016, 11:29

buchcialdo napisał(a):Jeden ze znajomych chce sprzedać używaną instalacje LPG,
Juz na ten temat pisałem ale zapodam to jeszcze raz.Poczytaj sobie dzu.201 poz.1666
buchcialdo napisał(a): I tutaj moje pytanie czy mogę mieć z tego tytułu jakieś nieprzyjemności w stylu problem z wbiciem gazu w DR itp. ?
Jezeli warsztat montujacy instalke wystawi Ci:
1/ F-rę montazu instalki
2/ Wyciąg homologacji montazu instalki
to myślę ze raczej nie.Dokumenty te są niezbędne do przedstawienia w WK zeby wpisali w DR adnotacje w uwagach:GAZ".Jezeli nie będziesz miał tych papierów to WK nie wpisze tej adnotacji i zapomnij zeby ktos Ci zrobił OBT z wpisem do DR...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...
    Zaproszenia na TTM i Motor Show 2022
    Rozpoczął się właśnie konkurs dla aktywnych użytkowników naszego forum (konkurs trwa do 3 kwietnia włącznie). Tym razem mamy dla Was dwa podwójne zaproszenia na "Vip Day" i pięć podwójnych zaproszeń na ...