A czy auto z polskiego salonu gwarantuje Tobie, że ktoś nie cofał licznika przed badaniem technicznym? Pomyśl sobie gdzie dostępność tej usługi jest większa.
Ja bym np. wolał kupić auto od rodowitego Niemca - z niemieckiego salonu, niż w PL - z polskiego salonu, bo tam dostępność cofania licznika dla osoby prywatnej jest praktycznie żadna, spędziłem też sporo czasu w Niemczech i ciężko mi wyobrazić sobie ludzi, których tam widziałem, poznałem, by mieli taką żyłkę cofacza licznika.
Druga sprawa ... czy auto z polskiego salonu nie może być po dzwonie? - pewnie, że może. I tutaj kolejna sprawa, wolałbym kupić od rodowitego Niemca, bo auto po dzwonie ... "jest już w PL"
Skoro tutaj naprawiają takie po szkodach importowane, to równie dobrze naprawią i sprzedadzą rozbitka z polskiego salonu.
Gdzie jest haczyk? - bo ja piszę o sprowadzeniu sobie auta np. z Niemiec od osoby prywatnej, a nie o aucie z Niemiec, które sprowadził handlarz.
W odniesieniu do auta od handlarza - pewnie, że większa szansa na lepsze auto jest od osoby prywatnej w PL, a auto z polskiego salonu. Ale jak ktoś ma czas i chęci, to wolałbym sobie osobiście sprowadzić z Niemiec, jeśli by nie było auta na miejscu.
Mazda ma elektroniczną książkę serwisową, dzięki czemu, jeśli auto serwisowane w ASO, możesz sprawdzić historię, tak to wygląda:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 50511&f=92W Twoim budżecie to Mazda 3 2.0 150 koni, rocznik 2009, ewentualnie Mazda 6 2.0 liftback, rocznik 2008. Silnik żyleta.
Ewentualnie popatrz na jakieś auta z Danii, zobacz w mojej stopce jak można fajnie je prześwietlić.
A na forum
[link do bez-wypadkowe.net wygasł] zawsze możesz wysłać zapytanie o sprawdzenie auta, są tam ludzie, którzy mają dostęp do baz ASO i baz ubezpieczycieli.