[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 225: Undefined array key 1
Używane do 20k zł : Jakie auto kupić?

Używane do 20k zł

13 Sie 2006, 22:09

Witam,

Od paru tygodni rozglądam się za większym autkiem (obecnie felicja 1.3 2000r)
Warunki zakupu: max 20.000zł, w miarę duże i wygodne - rodzina 2+2, może być kombi (3d odpada), nie starsze jak 2000r, silnik do 2,0l, preferowany TD lub mniejszy benzynowy, stosunkowo oszczędny w eksploatacji i remontach. Wymagana sprawna klimatyzacja, abs, min 2 puduszki, elektryka szyb etc

Dotychczasowe (różne...) pomysły:
ford focus 1,6 16V lub 1,8 TDCI
opel astra II 1,6 16V
citroen xara I lub II, lub ewentualnie xantia
ford mondeo 2,0
opel vectra B
skoda octavia 1,9TDI
ranauly laguna I 1,8 16V
renault safrane

Proszę o podpowiedź przy wyborze :)

ps. zna ktoś w miarę pewne komisy we Wrocławiu?
Ostatnio edytowany przez TMK, 13 Sie 2006, 22:18, edytowano w sumie 1 raz
TMK
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
0

13 Sie 2006, 22:16

Według mnie dobrym wyborem była by Skoda.Można powiedzieć, że jest to tańszy Passat, ale w miare dobrze jakościowo wykonane auto.Z tym silnikiem nie powinien dużo palić.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
0

13 Sie 2006, 22:26

z octavia jest jednak problem - znakomita większość diesli które widziałem miały ostro cofnięte liczniki i prawdopodobnie jeździły jako służbowe (flota), o lepszym wyposażeniu czy klimie można praktycznie zapomnieć. Autko jako takie jest fajne i zawsze pozostaje sentyment do marki :) Fela jezdzi 6 rok praktycznie bezawaryjnie, ale fakt że wszystkie radości naprawiałem na bieżąco. O octavii rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i twierdzi że silniki 1,9 wytrzymują bez regeneracji nawet 500-600 tys km, tyle że wrocławskie drogi są wyjątkowe i cześciej siada układ jezdny.
TMK
Nowicjusz

0

13 Sie 2006, 22:56

skody do 20 tyś to nie kupisz z rocznika 2000 i jeszcze w TDI :lol: :lol: :lol:
O octavii rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i twierdzi że silniki 1,9 wytrzymują bez regeneracji nawet 500-600 tys km

to ten mechanik bzdury opowiada :shock: :shock: :shock:
francuzy-fajnie się jeździ ale nic po za tym (drogie części)
tej cenie zostaje astra i focus,ale jak Ci się uda to zakupiłbym Vectre.
pozdro 8)
ps.co do liczników to w 90% aut jest zkorygowana :wink:
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0

13 Sie 2006, 23:19

skody do 20 tyś to nie kupisz z rocznika 2000 i jeszcze w TDI

można, można...

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

O octavii rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i twierdzi że silniki 1,9 wytrzymują bez regeneracji nawet 500-600 tys km

to ten mechanik bzdury opowiada :shock: :shock: :shock:

domyslam się :) zakładam jakieś 300tys do remontu... a jeżeli chodzi o liczniki to sądzę że przy benzynie można liczyć jakieś 15-20tys/rok, diesle nawet drugie tyle

Co nie zmienia faktu że oktawka jest fajnym autkiem, ale najczęściej słabo wyposazonym.

ps. jeszcze coś w tej chwili wypatrzyłem:
[link do oferty na Allegro wygasł]

przyjemne :)
TMK
Nowicjusz

0

13 Sie 2006, 23:47

[link do Gratka wygasł]
tu porównaj ceny :lol: :lol: :lol: bardzo duża baza ogłoszeń i koledzy z komisów korzystają z tego portalu :D
co do Nissana to dobre auto ale zobacz że cena minimalna nie została osiągnięta :D :D :D
jeszcze raz potwierdza się moja racja o tym ,że licytacja nie jest dobrym odnośnikem cenowym :wink:
domyslam się zakładam jakieś 300tys

to 3 razy naprawy wtryskiwaczy lub pompy wtryskowej :lol: :lol: :lol:
kolega mój benzyniakiem z LPG robi 70-80 tyś rocznie i co ty na to.
pozdro 8)
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    [2018] Kia Ceed / Ceed SW
    Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...

14 Sie 2006, 15:07

Hm! Gdybym ja byl w waszych butach i do tego godzil sie na ludowca- to oczywiscie najlepszy z nich jest SKODA!To taki rozumny po czesku VW- wprawdzie ale z perfekcja i doswiadczeniem technologicznym skody- firmy zasluzonej w Dieslach i starszej niz Schwabski Scheisse!

Troche smiesza mnie wasze wymogi.Za 20 tys zl ca 7 tys $ czyli bedzie mial juz 6-7 lat ma miec AC ( he!he! nawet klimatyzacje...??) to juz wogole jaja,bo te to moze miec dopiero pojaZdach S-klasse a zaden C-D do nich nie nalezy!
Przebieg bedzie mial CONAJMNIEJ 150 TYS KM. wIEC W dIESLU - JESLI NIE WYMIENIONO JESZCZE TURBINY I WAHACZY ZAWIESZENIA to bedziesz musial sam to zrobic!Do tego komplecik teleskopow i caly zestaw servicowy: paski,pompa wodna i inne detale niezrobione dotychczas czego uzytkownik w komunie PL unika!czyli conajmniej kolejne 5 tys ZL!?? ( oby tylko tyle)!bo i spzregielko trza bedzie wymienic i przeguby +..???????
Zakladajac ,oczywiscie szczesliwy traf,ze nie kupi sie rozbitka,lub wyjezdzonego juz zloma ze skreconym licznikiem - co jest watpliwe!

Ja bym pojechal do Czech- Ale nie do duzego miasta a np Mlada Boleslaw -he!he! wzial gazete z ogloszeniami spzredazy Skodek i kupil od jakiegos emeryta ( nigdy od baby) ale prywatnie- zadnych komisow i dealerow!

Burus
Burus
burus
Początkujący

Miejscowość: USA
0

14 Sie 2006, 15:22

śmiej się, śmiej :) jak już skończysz, to przejrzyj ogłoszenia ze skodami i zobacz ile z nich ma klime - może z 5-10%. Niestety octavie pochodzą głównie z lokalnego rynku, a w 2000r sprzedawały się golasy czyli wersja LX - nie sprzeczaj się wtedy kupowałem felicje i wiem co brali inni :)

Oczywiście można kupić jeszcze starsze autko np renault safrane - duże wygodne, podwójny klimatronik, tempomat, poduchy etc - ale to francuz i ich cudowne jedyne w swoim rodzaju rozwiązania konstrukcyjne....
TMK
Nowicjusz

0

14 Sie 2006, 20:24

jasne teraz..?

To ze szwanza nazywaja AC=Klimaanlage- czy Gelende Wagen- nie znczy,iz jest to adequatne do rzeczywistego znaczenia,
bo oni nazywaja swoj drek pt "Ludowy" o mowia,ze to to jest "best"!

he!he!

s,oeke sie z durnoty okreslen a nie z Ciebie -Kumasz..??
burus
Burus
burus
Początkujący

Miejscowość: USA
0

14 Sie 2006, 21:59

Nazewnictwo w różnych markach jest różne, tak czy inaczej klimatyzacja jest albo ręczna, albo "automatyczna" albo automatyczna z podziałem na strefy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Air_conditioning

Na chwile obecna zawęziłem pole poszukiwan do astry II, vectry, focusa i octavii.

ps.Niemcy mają "ludowca" VW, Czesi Skode, a Polacy NIC...i trzeba kupić obcego 8)
TMK
Nowicjusz

0