REKLAMA
Witam,
w przyszłym roku planuję zakup samochodu do ok. 10 tysięcy pln. Moje typy po lekkim zapoznaniu się z tematem to:
- Alfa Romeo 147 (wiem, może się psuć)
- Ford Focus 1
- Honda Civic Gen. VI (Coupe lub Hatchback)
- Lexus IS 1
- Mitsubishi Eclipse II
- Mitsibishi Galant 8
- Opel Astra G Coupe
- Peugeot 306
- Seat Leon 1
- Toyota Celica 6 lub 7
Chciałbym aby auto miało potencjał do tuningu (żadnej wsi oraz dramatyzmu, jakiś delikatny lifting wyglądu + nowy kolor + felgi + nieznaczny wzrost mocy).
Oczywiście zdaje sobie, że są to koszta jednakże mam stałą pracę i prędzej czy później się na to dorobię. Czemu więc nie chcę droższego samochodu? Bo szkoda by mi go było "zmieniać" a wydawać ok. 15-20k na Mazde RX-8, która pali od 10 do 20 litrów byłoby dla mnie pomyłką. Chcę po prostu pobawić się autem, stworzyć w nim moje "ja".
Osobiście myślę, że Civic 6 Coupe, Eclipse 2, Celica (6 i 7) najlepiej by się do tego nadawały a taki Focus i Alfa najgorzej. Mogę się jednak bardzo mylić.
Prawo jazdy mam od 8 lat, posiadałem wcześniej samochód (niezbyt mocny) ale jeździłem też wieloma innymi od ojca i matki.
Czekam na Waszą pomoc i prosiłbym o szczerą chęć pomocy Ah, prosiłbym też o nie zmienianie na siłę mojego "planu" ponieważ mam go już od dłuższego czasu. Pytanie tylko jaki wózek (za proponowanie BMW E36 z góry podziękuję - to nie auto dla mnie)?
Aha i czy są jakieś opcje w tym przedziale cenowym jeżeli chodzi o fajne tylnio napędowce (szczerze wątpię niestety)?