Seat Leon Cupra R 2011 rok, 93tyś przebiegu, auto z polskiego salonu, serwis do samego końca w ASO seryjnie 265koni 350Nm, na hamowni 277koni i 413Nm więc bardzo zdrowa seria, silnik 2.0 TSI EA113 na pasku rozrządu CDLA, w Cuprze R wystepował tylko ten jeden kod silnika. z wyposażenia jest wszystko oprócz skórzanych foteli
plan na ten miesiąc: rozrząd, olej, filtry, płyn hamulcowy
plan na przyszły miesiąc: nowe opony i kpl hamulców tył i przód
Auto słuzyć będzie tak jak poprzednia zwykła Cupra jako auto na weekendowe wyjazdy
Ogólnie o Leonie nie ma co się za dużo rozpisywać, wszystkie plusy i minusy samego modelu wymieniłem w moim innym wątku o leonie 2 1.6 MPI
Tym egzemplarzem zrobiłem dopiero 350km na trasie Poznań - Wałbrzych spalanie 9l przy prędkościach 120-160 w mieście trzeba liczyc ok 11 przy normalnej jezdzie
Z olejem zobaczymy, wg poprzedniego wlasciciela 0,3l na 12tys
1 faktura za serwis, mozna oczywiscie zrobic wszystko 2x taniej poza aso [link wygasł]
do zrobienia jeszcze DV, N75, obejma tłumika, świece, cewki, filtr paliwa, bagnet oleju, hamulce przod i tyl kpl czyli kolejne.
Trzeba jeszcze pamietac ze ja sporo z tych rzeczy wymieniam ze wzgledu na wlasne widzimisie (cewki, dv, pcv, n75 poki dzialaja mozna nie wymkieniac) hpfp po 90tys km wyglada jak nowy ale przy koszcie 400zl za material+wymiane mozna to zrobic raz na kilkadziesiat tys
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
OpenR: gdy ekran dotykowy jest synonimem zaawansowanych technologii Ekran OpenR w Nowym Megane E-Tech Elektrycznym jest bez wątpienia największą w ciągu kilku ostatnich lat innowacją Renault w zakresie technologii pokładowych. Jego szklana płyta o niespotykanych, imponujących rozmiarach idealnie ...
Byłem jeszcze w ASO na pomiarze cisnienia oleju Wszystko książkowo
na wolnych obrotach przedzial 1.3 do 1.6 u mnie 1.6 1200 obrotoów przedział od 2 do 2.6 bara u mnie 2.6 2000 obrotów przedział między 2,7 a 4,5 bara u mnie 3,8 powyżej 3000 obrotów między 3.5 a 4,5 bara, u mnie 4,3
Dla mnie nie ;p PS: w planach zrobienie wydechu ale ciagle sie waham jak to bedzie na zywo wygladalo z tymi 2 duzymi rurami w centrlnej czesci dyfuzora [link do oferty na Allegro wygasł]
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.