[30k] Używany sedan/hatchback +/- 30k

27 Paź 2015, 11:55

alfa to już klasa średnia choć nie wygląda, a Lancer i cruze to kompakty (mniej komfortowe i gorzej wykończone)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Paź 2015, 14:01

ale daje nie wiem z którym bede miał najmniej problemow ( szybki i w miarę tani dostep do czesci ) dalej osiągi gdzie najlepsze i kosztem czego ( spalanie ).
Oraz najbardziej korzystne wyposażenie :ok:
Shedlly
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
Prawo jazdy: 02 11 2011
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Mazda GH
Silnik: 2.0 Pb 147KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

27 Paź 2015, 16:10

Czemu Cię nie stać na Hondę , za 30 k spokojnie znajdziesz sztukę z 2008 r przy czym dostaniesz najlepsze osiągi w stosunku do spalania . Nawet nie musisz zakładać instalacji gazowej, bo jeśli 14 l gazu akceptujesz to jest 25 zł + trzeba liczyć z pól litra benzyna na sete to wyjdzie 27 zł. A Civic spali 7,5 l co daje 31 zł :ok: A biorąc pod uwagę twoje przebiegi 7k z profilu to gazu nawet nie opłaca Ci się zakładać.
Alfe to jedynie brać z dieslem, a na Diesla robisz za małe przebiegi.
Gdy ja rok temu wybierałem auto Cruza też miałem na oku , ale po przejażdżce Cruzem automatycznie go skreśliłem. Strasznie twarde siedzenia , jak na 140 koni w ogóle nie czuć tej mocy , drętwo się prowadzi i 5 biegowa skrzynia co za tym idzie większe spalanie.
A Lancer jest ok ale jak mówisz że na Hondę Cię nie stać to prawdopodobnie na Lancera też.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najpopularniejszych hybryd plug-in
    Najwięcej samochodów z napędem PHEV w pierwszej połowie tego roku zarejestrowała marka BMW. Dokładnie 300 samochodów stanowi 23% wszystkich PHEV zarejestrowanych w tym okresie. Na drugim miejscu znalazła się ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...