REKLAMA
Cześć, aktualnie jeżdżę golfem 4'ką, 2003 rok, 101'ka. Ma już swoje lata, ogólnie nie mogę narzekać, tylko kwestie eksploatacyjne, niestety jest trochę za mały. Jak w temacie mam dwa metry wzrostu, o ile nie przeszkadza mi to na krótszych dystansach (do godzinki jazdy) to przy dłuższych robi się problem. I owszem, mogę znaleźć względnie wygodną pozycję, ale po 4 godzinach jazdy wychodząc z samochodu bliżej mi do położenia się na tapczanie niż zwiedzania miasta, do którego przyjechałem na wycieczkę.
Przebiegi roczne do 25 tysięcy. Wolałbym diesla, małe miasto, mało korków, jakoś "przyjemniej" jeździ mi się dieslem. Celuje w segment D, ale nie taki jak audi a4, czy bmw 3ka gdzie miejsca jest mniej niż w moim golfie.
Zastanawiałem się nad mondeo 4ką, i na tą chwilę widzę chyba tylko to wyjście, i tu liczę na waszą pomoc. Jak mondeo to jaki silnik? 2.0 140ka? czy może 115ka była mniej wymagająca jeżeli chodzi o koszta.
Mam 21 lat, może i kombi mi się podobają, ale jestem za młody na minivany, więc odpadają. Chciałbym żeby był możliwie jak najmłodszy, im bliżej 2010tego tym lepiej.
Pozdrawiam